


Vadelma-marenkipiirakka – itse suloisuus täynnä valloittavaa vadelmaa ja makeaa marenkia
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Vadelma-marenkipiirakka täytetään raikkaalla vadelmalla. Upeat ruusupursotukset syntyvät pehmeästä italialaisesta marengista.
Reseptin ainekset
8 annosta
Vadelma-marenkipiirakan pohja
2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
100 g
voita tai margariinia
1 rkl
vettä
Vadelmatäyte
200 g
vadelmia (pakaste)
2 dl
vettä
¾ dl
sokeria
2
keltuaista
2 rkl
maissitärkkelystä
Italialainen marenki
3
valkuaista
½ dl
vettä
2 dl
sokeria
punaista pasta- tai geeliväriä
Vadelma-marenkipiirakka valmistuu näin:
- Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää joukkoon keltuainen (säästä valkuainen marenkiin) ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoilla. Pistele pohja haarukalla.
- Paista 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
- Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Lusikoi sose kattilaan. Lisää vesi, sokeri, keltuaiset ja maissitärkkelys. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä kylmäksi.
- Levitä vadelmatäyte piirakkapohjalle.
- Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
- Mittaa vesi kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Pane sokerilämpömittari kiehuvaan seokseen ja kuumenna 120-asteiseksi. Aikaa kuluu noin 10 minuuttia.
- Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon. Vatkaa seosta, kunnes se on hyvin paksua. Jatka vatkaamista vielä pienellä teholla, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.
- Jaa marenki kahteen osaan. Värjää marengit erisävyisiksi vaaleanpunaisiksi geeli- tai pastavärillä. Pursota marengit piirakan pinnalle ruusukkeiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat