Maku

Vadelmakakku ‒ kesäisen kahvihetken raikas kohokohta!

3 h 5 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 35 min
Vadelmakakku maistuu ihanalta kesäpäivänä! Klassinen kakku on yhdistelmä mehevää kakkupohjaa, vadelmaista täytettä ja pehmeää kermavaahtoa. Poimi resepti!
3.8
0
Julkaistu: 15.7.2021


Ainekset (10 annosta )

Pohja

  • 3munaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Vuokaan

  • 1 tlvoita
  • ½ dlkorppujauhoja

Täyte

  • 3 dl kuohu- tai vispikermaa
  • ½ prk (à 250 g) maitorahkaa
  • ¾ dl sokeria
  • ½ dlvadelmahilloa
  • 4–5 dl kotimaisia vadelmia

Kostutus

  • 1 dlmaitoa

Koristelu

  • 5 dlkotimaisia vadelmia
  • mintunlehtiä
Tulosta

Vadelmakakku leivotaan näin:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi hellästi nostellen.
  3. Kumoa taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakkupohja on valmis. Anna kakun jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.
  4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä kaksi puhdasta leivinpaperisuikaletta tarjoiluastialle niin, että ne menevät keskeltä hiukan limittäin. Nosta päälle pesty kakkuvuoan reuna ja nosta alin kakkukerros vuokaan. Kostuta kakkupohja kevyesti maidolla.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa rahka ja sokeri. Jatka vatkausta vielä hetki. Ota vaahdosta kolmannes erikseen kuorrutusta varten. Sekoita loppuun vaahtoon vadelmahillo ja osittain hienonnetut vadelmat.
  6. Levitä puolet täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkukerros ja kostuta se maidolla. Levitä päälle loppu täyte ja nosta päälle kakun kansi. Kostuta myös se maidolla. Tarvittaessa voit nostaa kakun tässä vaiheessa pariksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
  7. Ennen tarjoamista poista vuoan reunus vadelmakakun ympäriltä. Levitä loppu kerma-rahkaseos kakun päälle ja reunoille. Reunoille voi levittää niin ohuen kerroksen kuorrutetta, että kakkupohjat ja täyte näkyvät osittain läpi.
  8. Poista alla olevat leivinpaperisuikaleet vetämällä ne pois vastakkaisiin suuntiin. Nostele vadelmakakun päälle reilu kasa vadelmia ja viimeistele halutessasi mintunlehdillä.

Vinkki!

Vadelmakakun pohjan voi leipoa jo edellisenä päivänä. Yön yli tekeytynyt pohja murenee leikatessa vähemmän kuin aivan juuri leivottu.
Kommentoi »