Kotivinkki

Vau, mikä vadelmapiirakka!

9 h 40 min
3.5
0

Vau, mikä vadelmapiirakka!

Vattu, päärynä ja lakritsi ovat parhaat kamut piirakassa, jota Mummo Ankkakin kadehtisi. Tee vadelmapiirakka pitkän kaavan kautta keittelemällä vattu-lakritsihillo itse tai ketterästi valmismurotaikinasta ja valmiista hillosta.
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 palaa)

Hillo vadelmapiirakkaan

  • 500 gpakastevadelmia
  • 3 dlhillosokeria
  • 2 tllakritsijauhetta (esim. Urtekram)

Piirakkapohja

  • 200 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dltomusokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklsitruunan kuorta (luomu-)
  • 1kananmuna
  • 2–3 rklkylmää vettä

Täyte

  • 1iso päärynä tai 2 pientä
  • 1 ½–2 dllakritsivadelmahilloa (ohje yllä)
  • 1 dltuoreita vadelmia

Tee näin

9 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN9 h

1. Valmista hillo päivää ennen. Pane osittain sulaneet marjat sokerin kanssa kattilaan. Kuumenna hitaasti. Anna hillon poreilla kevyesti 10 minuuttia, hämmennä välillä.

2. Kuori vaahto pinnalta, mausta hillo lakritsijauheella ja anna jäähtyä 15 minuuttia. Tölkitä hillo puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin. Jäähdytä hillo ensin huoneenlämmössä ja nosta vasta sitten jääkaappiin. Anna kiinteytyä ja maustua seuraavaan päivään.

3. Jatka seuraavana päivänä pohjasta. Nypi sormin kulhossa kylmä voi, jauhot, tomusokeri ja suola murumaiseksi. Pese ja kuivaa sitruuna, raasta kuori ja lisää taikinaan. Lisää kananmuna ja tarvittaessa kylmää vettä niin, että saat taikinasta kiinteän. Pyöräytä taikina kahdeksi samankokoiseksi palloksi.

4. Kauli tai taputtele käsin toinen pallo pohjaksi halkaisijaltaan noin 20-senttiseen voideltuun vuokaan. Pese ja viipaloi pohjalle päärynä. Levitä lusikalla päälle hillo ja tuoreet vadelmat.

5. Kauli taikinakansi piirasvuokaa suuremmaksi ja nosta se paikoilleen kaulimen avulla. Koristele vadelmapiirakka ottamalla taikinakannesta muotilla sydämiä. Paista vadelmapiirakkaa uunin keskitasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa vadelmapiirakka haaleana kermavaahdon tai jätskin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Sitruunapiirakka, jossa ei marenkia säästellä

Linzin torttu

Puolukka-toffeepiirakka

Vinkki!

Vinkki! Simppeli koristelu on kaunis. Leikkaa piirakan kannesta muotilla sydämiä. Paista ne uunissa ja tarjoa vaikka jäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä