Maku

Mansikkatorttu – helpon ja nopean kesäherkun juju on seljankukkamehusta kiehautettu kiisseli

40 min
KA
4.44
0

Mansikkatorttu on nopea valmistaa, ja sen päälle voi kasata ison keon mansikkaviipaleita. Mansikkatortun pohja paistetaan torttuvuoassa, jossa on syvennys täytteelle.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Torttupohja

  • 2munaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 3/4 dlperunajauhoja
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • ½ dlvettä
  • 1 rklseljankukkamehutiivistettä

Sitruuna-seljankukkatäyte

  • 1 dlvettä
  • 1 dlseljankukkamehutiivistettä
  • 3 rklmaissitärkkelystä
  • ½ dlsokeria
  • 2 tlraastettua sitruunankuorta
  • ¾ dlsitruunamehua
  • 1munan keltuainen
  • 2 dlkuohu- ja vispikermaa

Päälle

  • ½–1 lmansikoita
  • syötäviä kukkia, esimerkiksi leimunkukkia
  • sitruunamelissanlehtiä
  • sitruunan kuorisuikaleita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min
MITÄ PIDIT?
4.44