Maku

Mansikkatorttu – helpon ja nopean kesäherkun juju on seljankukkamehusta kiehautettu kiisseli

40 min
KA
4.44
0

Mansikkatorttu on nopea valmistaa, ja sen päälle voi kasata ison keon mansikkaviipaleita. Mansikkatortun pohja paistetaan torttuvuoassa, jossa on syvennys täytteelle.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Torttupohja

  • 2munaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 3/4 dlperunajauhoja
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • ½ dlvettä
  • 1 rklseljankukkamehutiivistettä

Sitruuna-seljankukkatäyte

  • 1 dlvettä
  • 1 dlseljankukkamehutiivistettä
  • 3 rklmaissitärkkelystä
  • ½ dlsokeria
  • 2 tlraastettua sitruunankuorta
  • ¾ dlsitruunamehua
  • 1munan keltuainen
  • 2 dlkuohu- ja vispikermaa

Päälle

  • ½–1 lmansikoita
  • syötäviä kukkia, esimerkiksi leimunkukkia
  • sitruunamelissanlehtiä
  • sitruunan kuorisuikaleita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Mansikkatorttu valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne vaahdon joukkoon.
  2. Voitele ja jauhota torttuvuoka. Kaada taikina vuokaan (Ø 26 cm).
  3. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.
  4. Valmista sitruunakiisseli kakun kypsyessä. Mittaa vesi, mehu, maissitärkkelys, sokeri, hyvin pestyn sitruunan kuori ja mehu sekä keltuainen kattilaan.
  5. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta kattila kylmällä vedellä täytettyyn altaaseen jäähtymään.
  6. Vatkaa kermaa vaahdoksi. Nostele kermavaahto kylmään kiisseliin.
  7. Kostuta torttupohja laimennetulla mehulla. Levitä täyte pohjalle. Koristele torttu viipaloiduilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.

Vinkki!

Pikatorttu syntyy kaupan valmiista torttupohjasta.

MITÄ PIDIT?
4.44