


Mansikkatorttu – helpon ja nopean kesäherkun juju on seljankukkamehusta kiehautettu kiisseli
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Mansikkatorttu on nopea valmistaa, ja sen päälle voi kasata ison keon mansikkaviipaleita. Mansikkatortun pohja paistetaan torttuvuoassa, jossa on syvennys täytteelle.
Reseptin ainekset
10 annosta
Torttupohja
2
munaa
1 ½ dl
sokeria
3/4 dl
perunajauhoja
3/4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kostutus
½ dl
vettä
1 rkl
seljankukkamehutiivistettä
Sitruuna-seljankukkatäyte
1 dl
vettä
1 dl
seljankukkamehutiivistettä
3 rkl
maissitärkkelystä
½ dl
sokeria
2 tl
raastettua sitruunankuorta
¾ dl
sitruunamehua
1
munan keltuainen
2 dl
kuohu- ja vispikermaa
Päälle
½–1 l
mansikoita
syötäviä kukkia, esimerkiksi leimunkukkia
sitruunamelissanlehtiä
sitruunan kuorisuikaleita
Mansikkatorttu – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne vaahdon joukkoon.
- Voitele ja jauhota torttuvuoka. Kaada taikina vuokaan (Ø 26 cm).
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.
- Valmista sitruunakiisseli kakun kypsyessä. Mittaa vesi, mehu, maissitärkkelys, sokeri, hyvin pestyn sitruunan kuori ja mehu sekä keltuainen kattilaan.
- Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta kattila kylmällä vedellä täytettyyn altaaseen jäähtymään.
- Vatkaa kermaa vaahdoksi. Nostele kermavaahto kylmään kiisseliin.
- Kostuta torttupohja laimennetulla mehulla. Levitä täyte pohjalle. Koristele torttu viipaloiduilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.
Vinkki!
Mansikkatortun pikaversio syntyy kaupan valmiista torttupohjasta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat