3,9(135)
Amerikkalaiset mustikkamurumuffinssit
Oi, mehevän muffinssin ja rapsakan murukerroksen yhdistelmä on täydellinen! Herkullisten mustikkamuffinssien taikinan salaisuus piilee piimässä. Pinnalle ripotellaan ihanan rapeaa ja voi-murutaikinaa. Nautiskele päiväkahvin kanssa tai vaikkapa viikonlopun aamiaisella.
16.7.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Muruseos
3 rklvoita (pehmeää)
3 rklsokeria
1 dlvehnäjauhoja
Taikina
5 dlvehnäjauhoja
2 1/2 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa
3 dlmustikoita
2 kplkananmunaa
1 dlöljyä
2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 dlpiimää

Valmista muruseos. Sekoita kulhossa pehmeään voihin sokeri ja jauhot. Nypi sormilla murumaiseksi seoksi. Nosta kulho jääkaappiin odottamaan.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita ne mukaan jäisinä.

Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa munat, öljy, sokeri, vaniljasokeri ja piimä.

Yhdistä munaseos kuiviin aineisiin ja sekoita. Vältä sekoittamasta taikinaa liikaa.

Lusikoi muffinssitaikina voideltuun muffinssipannuun niin, että jokainen muffinssipannun kolo on 2/3 täynnä. Ripottele muffinssien pinnalle reilusti murutaikinaa.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä. Kokeile muffinssin kypsyys – kypsästä muffinssista ei tartu testitikkuun taikinaa. Anna jäähtyä hetki ja nosta muffinssit pois vuoasta. Irroita reunat irti pannusta tarvittaessa varovasti veitsellä.

9 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo