Vadelma-suklaakakku

3 h 45 min
3
0

Vadelma-suklaakakku

Täyteläisen suklaakakun väliin sopii raikas vadelmarahka.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 100 gtummaa suklaata
  • 100 gvoita (tai leivontamargariinia)
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklkaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta

Vadelmatäyte

  • 300 gpakastevadelmia
  • 1 dlsokeria
  • 500 gmaitorahkaa (2 purkkia (à 250 g))
  • 2 tlvaniljasokeria

Kuorrutus

  • 4 kplvalkuaista
  • 2 1/2 dlsokeria
  • punaista geeliväriä (esim. Dr. Oetker)

Valkosuklaakoristeet

  • 100 gvalkosuklaata
  • punaista geeliväriä

Koristeeksi

  • tuoreita vadelmia

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h 45 min

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 20 cm). Paloittele suklaa ja rasva kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Siirrä kattila levyltä ja anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos.

Yhdistä jauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa jäähtyneenä.

Tee valkosuklaakoristeet. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Levitä suklaasula leivinpaperin päälle noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi.

Tiputtele noin 10 pisaraa geeliväriä eri kohtiin levyä. Vedä cocktailtikulla pisaroiden päältä niin, että levyyn syntyy marmorikuvioita. Liu’uta levy tarjottimelle ja nosta kylmään. Paloittele kovettunut levy erikokoisiksi lastuiksi.

Tee täyte. Kaada vadelmat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta liedeltä, mausta sokerilla ja anna jäähtyä kylmäksi.

Lisää soseen joukkoon rahka ja vaniljasokeri.

Valmista kuorrutus. Erottele valkuaiset pyöreäpohjaiseen teräskulhoon. Lisää sokeri. Nosta kulho hiljalleen poreilevan vesikattilan päälle niin, ettei vesi osu kulhon pohjaan saakka. Vatkaa voimakkaasti noin 10 minuuttia, kunnes vaahdon lämpötila nousee 60 asteeseen. Marengista tulee kiiltävää ja paksua.

Nosta kulho kattilan päältä ja vatkaa vielä kylmässä vesihauteessa, kunnes marenki jäähtyy huoneenlämpöiseksi.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku vuokaan. Nosta pohjalevy vuokaan ja levitä päälle puolet vadelmatäytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle ja täytä samoin. Nosta päälle kolmas levy. Anna kakun kostua kevyen painon alla jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Kakkua ei kostuteta, sillä täytteestä irtoava mehu kostuttaa kakun sopivaksi.

Siirrä kakku vadille ja levitä päälle kuorrutusta.

Aseta tähtitylla pursotinpussiin. Vedä geelivärillä 3 raitaa pussin sisäpintaan ja lusikoi noin 2 desiä kuorrutetta pursotinpussiin. Pursota erikokoisia ruusukkeita kakun pinnalle. Koristele kakku lisäksi tuoreilla vadelmilla ja valkosuklaalastuilla.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä