


Vadelma-suklaakakku
3 h 45 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 2 h 45 min
Täyteläisen suklaakakun väliin sopii raikas vadelmarahka.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
100 g
tummaa suklaata
100 g
voita (tai leivontamargariinia)
3 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl
leivinjauhetta
Vadelmatäyte
300 g
pakastevadelmia
1 dl
sokeria
500 g
maitorahkaa (2 purkkia (à 250 g))
2 tl
vaniljasokeria
Kuorrutus
4 kpl
valkuaista
2 1/2 dl
sokeria
punaista geeliväriä (esim. Dr. Oetker)
Valkosuklaakoristeet
100 g
valkosuklaata
punaista geeliväriä
Koristeeksi
tuoreita vadelmia
Vadelma-suklaakakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 20 cm). Paloittele suklaa ja rasva kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Siirrä kattila levyltä ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos.
- Yhdistä jauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa jäähtyneenä.
- Tee valkosuklaakoristeet. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Levitä suklaasula leivinpaperin päälle noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi.
- Tiputtele noin 10 pisaraa geeliväriä eri kohtiin levyä. Vedä cocktailtikulla pisaroiden päältä niin, että levyyn syntyy marmorikuvioita. Liu’uta levy tarjottimelle ja nosta kylmään. Paloittele kovettunut levy erikokoisiksi lastuiksi.
- Tee täyte. Kaada vadelmat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta liedeltä, mausta sokerilla ja anna jäähtyä kylmäksi.
- Lisää soseen joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
- Valmista kuorrutus. Erottele valkuaiset pyöreäpohjaiseen teräskulhoon. Lisää sokeri. Nosta kulho hiljalleen poreilevan vesikattilan päälle niin, ettei vesi osu kulhon pohjaan saakka. Vatkaa voimakkaasti noin 10 minuuttia, kunnes vaahdon lämpötila nousee 60 asteeseen. Marengista tulee kiiltävää ja paksua.
- 10Nosta kulho kattilan päältä ja vatkaa vielä kylmässä vesihauteessa, kunnes marenki jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
- 11Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku vuokaan. Nosta pohjalevy vuokaan ja levitä päälle puolet vadelmatäytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle ja täytä samoin. Nosta päälle kolmas levy. Anna kakun kostua kevyen painon alla jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Kakkua ei kostuteta, sillä täytteestä irtoava mehu kostuttaa kakun sopivaksi.
- 12Siirrä kakku vadille ja levitä päälle kuorrutusta.
- 13Aseta tähtitylla pursotinpussiin. Vedä geelivärillä 3 raitaa pussin sisäpintaan ja lusikoi noin 2 desiä kuorrutetta pursotinpussiin. Pursota erikokoisia ruusukkeita kakun pinnalle. Koristele kakku lisäksi tuoreilla vadelmilla ja valkosuklaalastuilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat