Parhaat herkut kirsikasta – katso suosikkireseptimme leivonnaisiin ja jälkiruokiin

Parhaat herkut kirsikasta – katso suosikkireseptimme leivonnaisiin ja jälkiruokiin

Tuoreet, täyteläisen makeat kirsikat sopivat niin leivontaan kuin jälkiruokiin. Kokeile esimerkiksi ihanaa kirsikkapiirakkaa, kirsikka-britaa tai saksalaisperäistä Schwarzwaldin kääretorttua.
Teksti Meillä kotona
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Kirsikkapiirakat

Taikinaristikolla koristeltuun kirsikkapiirakkaan uppoaa reilusti tuoreita marjoja. Piirakka on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä, jäätelön kanssa nautittuna. Suosituin kirsikkapiirakkareseptimme on Twin Peaksin kirsikkapiiras, jonka täyte pysyy mehevänä taikinakannen alla. Ilman uunia valmistuva kirsikkapiirakka sopii mainiosti vaikka mökin kahvipöydässä tarjottavaksi. Piirakan pohja valmistetaan taateleista ja cashewpähkinöistä.

Pellillinen murupiirakkaa riittää isollekin porukalle. Kokeile joko kirsikka-murupaistosta tai gluteenitonta murupiirakkaa, jonka mantelinen muru ja rahkataikina täydentävät kirsikoiden makua. Suloisten pikkupiiraiden täytteessä on tuoreita kirsikoita ja rouhittua suklaata.

Gluteenitonta kirsikka-murupiirakkaa valmistuu vähällä vaivalla koko uunipellillinen.

Kirsikkakakut

Kirsikasta saa loihdittua monenlaisia kakkuja juhlahetkiin ja arjen herkutteluun. Suositussa kakkuohjeessamme yhdistyy takuuvarma makupari, kirsikka ja suklaa. Raikkaiden makujen ystävä ihastuu sitruunaiseen kirsikkakakkuun, jossa on herkullinen kerma-rahkatäyte. Savoiardikekseillä reunustettu kakku kätkee sisäänsä lumoavan valkosuklaa-kirsikkamoussen. Vaaleanpunainen, kauttaaltaan tuorejuustolla kuorrutettu kirsikkakakku on todellinen kahvipöydän kaunistus!

Kirsikka sopii mainiosti myös klassisen juustokakun ja marenkisen brita-kakun täytteeksi. Tuoreet marjat ja kirsikkalikööri antavat makua juustokakun tuorejuustotäytteeseen. Britassa kirsikat saavat seuraukseen mantelilastuja ja ruusuvedellä maustettua kermavaahtoa.

Kirsikkajuustokakku hurmaa täyteläisellä maullaan. Pinta koristellaan näyttävästi puolikkailla kirsikoilla.

Muut makeat leivonnaiset

Piirakoiden ja kakkujen lisäksi kirsikoista valmistuu muita makeita herkkuja. Miten olisi suussasulavat kirsikka-nutellaskonssit tai mascarponella kuorrutetut kirsikka-suklaamuffinit? Muffinipellillä paistuvat kätevästi myös mehevät kirsikkapullat, joiden vegaaninen taikina leivotaan kauramaitoon. Kirsikkaiset kierrekeksit hurmaavat ensipuraisulla. Tahmeassa täytteessä maistuu kirsikoiden lisäksi kardemumma ja vanilja.

Schwartzwaldin kakusta tuttu makumaailma taipuu moneen muuhunkin muotoon. Kokeile kakun makuja unelmatortussa, suklaakuorrutteisessa kääretortussa tai gluteenittomissa kirsikkaleivoksissa.

Schwarzwaldin unelmatorttu on suklaan ja kirsikoiden täyteläinen yhdistelmä.

Kirsikkajälkiruoat

Ihanat kirsikkakupit ovat täydellinen vierasvara. Tee pikkuleipäkupit etukäteen ja täytä ne juuri ennen vieraiden saapumista. Kirsikkapavlova on toinen rento, helposti valmistuva jälkiruoka. Pavlovan päällä oleva kirsikkakeko koristellaan lopuksi suklaaraidoilla.

Schwarzwaldin trifle on kerrassaan vastustamaton kokonaisuus: gluteeniton browniepohja, valkosuklaamousse ja tuoreita kirsikoita. Nam! Jäätelömäinen kirsikka-mariannesemifreddo saa pikanttia makua mantelilikööristä. Mustapippurijäätelö balsamicokirsikoilla on myös kokeilemisen arvoinen jälkkäri.

Jos pavlova on suosikkisi, testaa kirsikoilla ja suklaalla päällystettyä versiota!

Julkaistu: 18.7.2018