Maku

Balsamicokirsikat ja mustapippurijäätelö

55 min
0
0

Balsamicokirsikat ja mustapippurijäätelö

MU
0
0
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gkirsikoita
  • 2 rklsokeria
  • 1 1/2 rklbalsamiviinietikkaa

Mustapippurijäätelö

  • 2 dlkuohukermaa
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 1 kplsitruunaa
  • 1 kpllimettiä
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeeksi

  • 6 kplkirsikoita

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Poista kirsikoista varret. Puolita marjat ja poista kivet. Ripottele päälle sokeri ja balsamiviinietikka. Anna marjojen marinoitua hetki jääkaapissa.

Valmista jäätelö. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sekaan ranskankerma edelleen hieman vaahdottaen.

Mausta seos sokerilla sekä hyvin pestyjen sitrusten kuorilla ja mehuilla. Rouhi joukkoon muutama kierros mustapippuria. Valmista massa jäätelökoneella ohjeen mukaisesti.

Annostele hieman valutetut balsamicokirsikat maljoihin ja lusikoi päälle valmis jäätelö. Koristele balsamicokirsikat ja jäätelö mustapippurirouhaisuilla ja kirsikoilla.

•Voit myös notkistaa kaupan vaniljajäätelön ja maustaa sen ohjeen mukaan sitrushedelmillä ja mustapippurilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä