


Kirsikka-murupiirakka – gluteeniton levypiirakka riittää isollekin porukalle
2 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 15 min
Uunipellin kokoisesta kirsikka-murupiirakasta piisaa herkuteltavaa. Mantelinen murupinta ja rahkainen pohjataikina toimivat hyvin yhteen kirsikoiden kanssa.
Reseptin ainekset
16–20 annosta
Pohja
250 g
maitorahkaa
250 g
leivontamargariinia
noin 4 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
Täyte
800 g
kirsikoita
2 rkl
perunajauhoja
1 dl
sokeria
Pinnalle
2 pkt (à 150 g)
mantelimassaa
100 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 ps (100 g)
mantelirouhetta
Viimeistely
1 rkl
tomusokeria
Kirsikka-murupiirakka – ohje:
- Vatkaa rahka ja margariini tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikinaksi. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi (30 cm × 40 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista kirsikoista kivet ja puolita marjat. Sekoita puolikkaisiin perunajauhot ja sokeri.
- Paloittele mantelimassa kulhoon. Lisää voi, sokeri, jauhoseos ja mantelirouhe. Nypi aineet sekaisin murumaiseksi massaksi.
- Levitä kirsikat esipaistetulle pohjalle ja ripottele päälle mantelimuruseos. Jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Ripauta pinnalle tomusokeria, kun nostat kirsikka-murupiirakan tarjolle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat