Maku

Kirsikka-murupiirakka – gluteeniton levypiirakka riittää isollekin porukalle

2 h
0
0

Kirsikka-murupiirakka – gluteeniton levypiirakka riittää isollekin porukalle

GL
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Uunipellin kokoisesta kirsikka-murupiirakasta piisaa herkuteltavaa. Mantelinen murupinta ja rahkainen pohjataikina toimivat hyvin yhteen kirsikoiden kanssa.

Ainekset (16–20 annosta)

Pohja

  • 250 gmaitorahkaa
  • 250 gleivontamargariinia
  • noin 4 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa

Täyte

  • 800 gkirsikoita
  • 2 rklperunajauhoja
  • 1 dlsokeria

Pinnalle

  • 2 pkt (à 150 g)mantelimassaa
  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 ps (100 g)mantelirouhetta

Viimeistely

  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Kirsikka-murupiirakka valmistuu näin:

  1. Vatkaa rahka ja margariini tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikinaksi. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi (30 cm x 40 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista kirsikoista kivet ja puolita marjat. Sekoita puolikkaisiin perunajauhot ja sokeri.
  3. Paloittele mantelimassa kulhoon. Lisää voi, sokeri, jauhoseos ja mantelirouhe. Nypi aineet sekaisin murumaiseksi massaksi.
  4. Levitä kirsikat esipaistetulle pohjalle ja ripottele päälle mantelimuruseos. Jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  5. Ripauta pinnalle tomusokeria, kun nostat kirsikka-murupiirakan tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0