Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kirsikka-murupiirakka – gluteeniton levypiirakka riittää isollekin porukalle

2 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 15 min

Uunipellin kokoisesta kirsikka-murupiirakasta piisaa herkuteltavaa. Mantelinen murupinta ja rahkainen pohjataikina toimivat hyvin yhteen kirsikoiden kanssa.

11.7.2018
Reseptin ainekset
16–20 annosta
Pohja
250 g
maitorahkaa
250 g
leivontamargariinia
noin 4 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
Täyte
800 g
kirsikoita
2 rkl
perunajauhoja
1 dl
sokeria
Pinnalle
2 pkt (à 150 g)
mantelimassaa
100 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 ps (100 g)
mantelirouhetta
Viimeistely
1 rkl
tomusokeria

Kirsikka-murupiirakka – ohje:

  1. Vatkaa rahka ja margariini tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikinaksi. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi (30 cm × 40 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista kirsikoista kivet ja puolita marjat. Sekoita puolikkaisiin perunajauhot ja sokeri.
  3. Paloittele mantelimassa kulhoon. Lisää voi, sokeri, jauhoseos ja mantelirouhe. Nypi aineet sekaisin murumaiseksi massaksi.
  4. Levitä kirsikat esipaistetulle pohjalle ja ripottele päälle mantelimuruseos. Jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  5. Ripauta pinnalle tomusokeria, kun nostat kirsikka-murupiirakan tarjolle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt