Lumoava kirsikkakakku
12 h 45 min

Lumoava kirsikkakakku
Lumoavin kirsikkakakku reunustetaan savoiardikekseillä ja koristellaan kunnon kasalla tuoreita kirsikoita. Kun kirsikkakakun sisältä paljastuu vielä hurmaavan valkosuklainen kirsikkamousse, ei kakkuun voi kun rakastua!
Ainekset (10 annosta)
Kakkupohja
- 2 kplmunaa
- 3/4 dlsokeria
- 1/2 dlperunajauhoja
- 1/4 dlvehnäjauhoja
- 1/2 tlleivinjauhetta
Reunoille
- 14 kplkeksejä (savoiardi)
Täyte
- 2–3 kplliivatelehteä
- 2 dlvaniljajogurttia
- 125 gmaitorahkaa (1/2 prk)
- 1/2 dlsokeria
- 200 gvalkosuklaata
- 1 dlhilloa (kirsikka)
- 1 dlkirsikoita
- 2 tlsitruunamehua
Koristeluun
- 10 dlkirsikoita
- 2 rkltuoretta minttua
Tee näin
12 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN12 h
Valmista lumoava kirsikkakakku näin:
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon varovasti nostellen.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ota vuoka uunista ja irrota reuna. Kumoa pohja puhtaalle keittiöliinalle ja irrota leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
- Valmista täyte. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Poista täytteen kirsikoiden kivet.
- Sekoita kulhossa jogurtti, rahka ja sokeri keskenään.
- Paloittele valkosuklaa keraamiseen kulhoon ja sulata se mikrossa alhaisella teholla välillä sekoittaen. Sekoita suklaasula jogurttiseokseen. Lisää kirsikkahillo ja kirsikat.
- Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja siirrä kattila liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne mehuun. Heiluttele kattilaa, kunnes liivatteet ovat liuenneet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita.
- Nosta täyte hetkeksi jääkaappiin, jotta se alkaa hyytyä.
- Kokoa sillä välin kakun pohja. Pese ja kuivaa irtopohjavuoka. Pingota uusi leivinpaperi pohjan ja reunan väliin. Nosta kakkupohja takaisin vuokaan.
- Leikkaa keksit poikittain kahtia. Nosta keksinpuolikkaat vuoan reunaa vasten vieri viereen leikkuupinta alaspäin ja päällipuoli ulospäin.
- Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään.
- Poista vuoan reuna ja liu’uta kakku leivinpaperia apuna käyttäen varovasti tarjoiluvadille.
- Nosta loput kirsikat kakun päälle ja koristele upeus mintunlehdillä.
- Viimeistele kirsikkakakku halutessasi koristenauhalla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.6