Maku

Lumoava kirsikkakakku

12 h 45 min
5
0

Lumoava kirsikkakakku

Lumoavin kirsikkakakku reunustetaan savoiardikekseillä ja koristellaan kunnon kasalla tuoreita kirsikoita. Kun kirsikkakakun sisältä paljastuu vielä hurmaavan valkosuklainen kirsikkamousse, ei kakkuun voi kun rakastua!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Kakkupohja

  • 2 kplmunaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Reunoille

  • 14 kplkeksejä (savoiardi)

Täyte

  • 2–3 kplliivatelehteä
  • 2 dlvaniljajogurttia
  • 125 gmaitorahkaa (1/2 prk)
  • 1/2 dlsokeria
  • 200 gvalkosuklaata
  • 1 dlhilloa (kirsikka)
  • 1 dlkirsikoita
  • 2 tlsitruunamehua

Koristeluun

  • 10 dlkirsikoita
  • 2 rkltuoretta minttua

Tee näin

12 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN12 h

Valmista lumoava kirsikkakakku näin:

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon varovasti nostellen.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ota vuoka uunista ja irrota reuna. Kumoa pohja puhtaalle keittiöliinalle ja irrota leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista täyte. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Poista täytteen kirsikoiden kivet.

Sekoita kulhossa jogurtti, rahka ja sokeri keskenään.

Paloittele valkosuklaa keraamiseen kulhoon ja sulata se mikrossa alhaisella teholla välillä sekoittaen. Sekoita suklaasula jogurttiseokseen. Lisää kirsikkahillo ja kirsikat.

Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja siirrä kattila liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne mehuun. Heiluttele kattilaa, kunnes liivatteet ovat liuenneet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita.

Nosta täyte hetkeksi jääkaappiin, jotta se alkaa hyytyä. 

Kokoa sillä välin kakun pohja. Pese ja kuivaa irtopohjavuoka. Pingota uusi leivinpaperi pohjan ja reunan väliin. Nosta kakkupohja takaisin vuokaan.

Leikkaa keksit poikittain kahtia. Nosta keksinpuolikkaat vuoan reunaa vasten vieri viereen leikkuupinta alaspäin ja päällipuoli ulospäin.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Poista vuoan reuna ja liu’uta kakku leivinpaperia apuna käyttäen varovasti tarjoiluvadille.

Nosta loput kirsikat kakun päälle ja koristele upeus mintunlehdillä.

Viimeistele kirsikkakakku halutessasi koristenauhalla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä