Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lumoava kirsikkakakku

12 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 12 h 0 min

Lumoavin kirsikkakakku reunustetaan savoiardikekseillä ja koristellaan kunnon kasalla tuoreita kirsikoita. Kun kirsikkakakun sisältä paljastuu vielä hurmaavan valkosuklainen kirsikkamousse, ei kakkuun voi kun rakastua!

2.5.2016
Reseptin ainekset
10 annosta
Kakkupohja
2 kpl
munaa
3/4 dl
sokeria
1/2 dl
perunajauhoja
1/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
Reunoille
14 kpl
keksejä (savoiardi)
Täyte
2–3 kpl
liivatelehteä
2 dl
vaniljajogurttia
125 g
maitorahkaa (1/2 prk)
1/2 dl
sokeria
200 g
valkosuklaata
1 dl
hilloa (kirsikka)
1 dl
kirsikoita
2 tl
sitruunamehua
Koristeluun
10 dl
kirsikoita
2 rkl
tuoretta minttua

Lumoava kirsikkakakku – ohje:

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon varovasti nostellen.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
  3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ota vuoka uunista ja irrota reuna. Kumoa pohja puhtaalle keittiöliinalle ja irrota leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
  5. Valmista täyte. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Poista täytteen kirsikoiden kivet.
  6. Sekoita kulhossa jogurtti, rahka ja sokeri keskenään.
  7. Paloittele valkosuklaa keraamiseen kulhoon ja sulata se mikrossa alhaisella teholla välillä sekoittaen. Sekoita suklaasula jogurttiseokseen. Lisää kirsikkahillo ja kirsikat.
  8. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja siirrä kattila liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne mehuun. Heiluttele kattilaa, kunnes liivatteet ovat liuenneet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita.
  9. Nosta täyte hetkeksi jääkaappiin, jotta se alkaa hyytyä. 
  10. 10
    Kokoa sillä välin kakun pohja. Pese ja kuivaa irtopohjavuoka. Pingota uusi leivinpaperi pohjan ja reunan väliin. Nosta kakkupohja takaisin vuokaan.
  11. 11
    Leikkaa keksit poikittain kahtia. Nosta keksinpuolikkaat vuoan reunaa vasten vieri viereen leikkuupinta alaspäin ja päällipuoli ulospäin.
  12. 12
    Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään.
  13. 13
    Poista vuoan reuna ja liu’uta kakku leivinpaperia apuna käyttäen varovasti tarjoiluvadille.
  14. 14
    Nosta loput kirsikat kakun päälle ja koristele upeus mintunlehdillä.
  15. 15
    Viimeistele kirsikkakakku halutessasi koristenauhalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt