


Lumoava kirsikkakakku
12 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 12 h 0 min
Lumoavin kirsikkakakku reunustetaan savoiardikekseillä ja koristellaan kunnon kasalla tuoreita kirsikoita. Kun kirsikkakakun sisältä paljastuu vielä hurmaavan valkosuklainen kirsikkamousse, ei kakkuun voi kun rakastua!
Reseptin ainekset
10 annosta
Kakkupohja
2 kpl
munaa
3/4 dl
sokeria
1/2 dl
perunajauhoja
1/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
Reunoille
14 kpl
keksejä (savoiardi)
Täyte
2–3 kpl
liivatelehteä
2 dl
vaniljajogurttia
125 g
maitorahkaa (1/2 prk)
1/2 dl
sokeria
200 g
valkosuklaata
1 dl
hilloa (kirsikka)
1 dl
kirsikoita
2 tl
sitruunamehua
Koristeluun
10 dl
kirsikoita
2 rkl
tuoretta minttua
Lumoava kirsikkakakku – ohje:
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon varovasti nostellen.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ota vuoka uunista ja irrota reuna. Kumoa pohja puhtaalle keittiöliinalle ja irrota leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
- Valmista täyte. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Poista täytteen kirsikoiden kivet.
- Sekoita kulhossa jogurtti, rahka ja sokeri keskenään.
- Paloittele valkosuklaa keraamiseen kulhoon ja sulata se mikrossa alhaisella teholla välillä sekoittaen. Sekoita suklaasula jogurttiseokseen. Lisää kirsikkahillo ja kirsikat.
- Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja siirrä kattila liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne mehuun. Heiluttele kattilaa, kunnes liivatteet ovat liuenneet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita.
- Nosta täyte hetkeksi jääkaappiin, jotta se alkaa hyytyä.
- 10Kokoa sillä välin kakun pohja. Pese ja kuivaa irtopohjavuoka. Pingota uusi leivinpaperi pohjan ja reunan väliin. Nosta kakkupohja takaisin vuokaan.
- 11Leikkaa keksit poikittain kahtia. Nosta keksinpuolikkaat vuoan reunaa vasten vieri viereen leikkuupinta alaspäin ja päällipuoli ulospäin.
- 12Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään.
- 13Poista vuoan reuna ja liu’uta kakku leivinpaperia apuna käyttäen varovasti tarjoiluvadille.
- 14Nosta loput kirsikat kakun päälle ja koristele upeus mintunlehdillä.
- 15Viimeistele kirsikkakakku halutessasi koristenauhalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat