


Kirsikkapullat – vegaaniset herkut paistuvat kätevästi muffinipellillä
1 h 52 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 12 min
Kirsikkapullat ihastuttavat mehevällä täytteellään, jossa yhdistyvät makeat kirsikat ja hapahko soijajogurtti. Vegaaninen pullataikina leivotaan kauramaitoon ilman munia.
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
2 ½ dl
kauramaitoa
25 g
tuorehiivaa
½ tl
suolaa
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
kardemummaa
noin 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
vegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini 80 %)
Täyte
36 (noin 250 g)
kirsikkaa
2 dl
maustamatonta soijajogurttia (esim. Alpro)
½ dl
sokeria
Koristelu
1 ½ dl
tomusokeria
1–2 rkl
sitruunamehua
Kirsikkapullat – ohje:
- Liuota kädenlämpöiseen kauramaitoon hiiva. Lisää suola, sokerit, kardemumma ja jauhoja, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja hiukan lisää jauhoja. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä liinalla ja kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30–60 minuuttia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Kauli taikina levyksi (30 cm × 40 cm) ja jaa 12 ruuduksi. Nosta palat kevyesti voideltuihin muffinipellin koloihin. Peitä liinalla ja anna kohota täytteen valmistelun ajan.
- Poista kirsikoista kivet ja paloittele marjat. Sekoita soijajogurttiin sokeri. Lusikoi täyte kohonneiden pullien koloihin ja jaa täytteen päälle kirsikanpalat. Käännä taikinoiden kulmia täytteiden päälle. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita siivilöity tomusokeri ja sitruunamehu kuorrutteeksi. Lusikoi pursotinpussiin ja leikkaa pussin kulmaan reikä. Valuta sokerikuorrutusta raidoiksi kirsikkapullien päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat