Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kirsikkapullat – vegaaniset herkut paistuvat kätevästi muffinipellillä

1 h 52 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 12 min

Kirsikkapullat ihastuttavat mehevällä täytteellään, jossa yhdistyvät makeat kirsikat ja hapahko soijajogurtti. Vegaaninen pullataikina leivotaan kauramaitoon ilman munia.

11.7.2018
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
2 ½ dl
kauramaitoa
25 g
tuorehiivaa
½ tl
suolaa
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
kardemummaa
noin 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
vegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini 80 %)
Täyte
36 (noin 250 g)
kirsikkaa
2 dl
maustamatonta soijajogurttia (esim. Alpro)
½ dl
sokeria
Koristelu
1 ½ dl
tomusokeria
1–2 rkl
sitruunamehua

Kirsikkapullat – ohje:

  1. Liuota kädenlämpöiseen kauramaitoon hiiva. Lisää suola, sokerit, kardemumma ja jauhoja, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja hiukan lisää jauhoja. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä liinalla ja kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30–60 minuuttia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Kauli taikina levyksi (30 cm × 40 cm) ja jaa 12 ruuduksi. Nosta palat kevyesti voideltuihin muffinipellin koloihin. Peitä liinalla ja anna kohota täytteen valmistelun ajan.
  3. Poista kirsikoista kivet ja paloittele marjat. Sekoita soijajogurttiin sokeri. Lusikoi täyte kohonneiden pullien koloihin ja jaa täytteen päälle kirsikanpalat. Käännä taikinoiden kulmia täytteiden päälle. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita siivilöity tomusokeri ja sitruunamehu kuorrutteeksi. Lusikoi pursotinpussiin ja leikkaa pussin kulmaan reikä. Valuta sokerikuorrutusta raidoiksi kirsikkapullien päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt