Maku

Kirsikkapullat – vegaaniset herkut paistuvat kätevästi muffinipellillä

1 h 52 min
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Kirsikkapullat ihastuttavat mehevällä täytteellään, jossa yhdistyvät makeat kirsikat ja hapahko soijajogurtti. Vegaaninen pullataikina leivotaan kauramaitoon ilman munia.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 2 ½ dl kauramaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • noin 7 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini 80 %)

Täyte

  • 36 (noin 250 g) kirsikkaa
  • 2 dlmaustamatonta soijajogurttia (esim. Alpro)
  • ½ dl sokeria

Koristelu

  • 1 ½ dltomusokeria
  • 1–2 rkl sitruunamehua

Tee näin

1 h 52 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 12 min

Kirsikkapullat valmistuvat näin:

  1. Liuota kädenlämpöiseen kauramaitoon hiiva. Lisää suola, sokerit, kardemumma ja jauhoja, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja hiukan lisää jauhoja. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä liinalla ja kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30–60 minuuttia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Kauli taikina levyksi (30 cm × 40 cm) ja jaa 12 ruuduksi. Nosta palat kevyesti voideltuihin muffinipellin koloihin. Peitä liinalla ja anna kohota täytteen valmistelun ajan.
  3. Poista kirsikoista kivet ja paloittele marjat. Sekoita soijajogurttiin sokeri. Lusikoi täyte kohonneiden pullien koloihin ja jaa täytteen päälle kirsikanpalat. Käännä taikinoiden kulmia täytteiden päälle. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita siivilöity tomusokeri ja sitruunamehu kuorrutteeksi. Lusikoi pursotinpussiin ja leikkaa pussin kulmaan reikä. Valuta sokerikuorrutusta raidoiksi kirsikkapullien päälle.

MITÄ PIDIT?
0