Maku

Kirsikkapullat – vegaaniset herkut paistuvat kätevästi muffinipellillä

1 h 52 min
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Kirsikkapullat ihastuttavat mehevällä täytteellään, jossa yhdistyvät makeat kirsikat ja hapahko soijajogurtti. Vegaaninen pullataikina leivotaan kauramaitoon ilman munia.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 2 ½ dl kauramaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • noin 7 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini 80 %)

Täyte

  • 36 (noin 250 g) kirsikkaa
  • 2 dlmaustamatonta soijajogurttia (esim. Alpro)
  • ½ dl sokeria

Koristelu

  • 1 ½ dltomusokeria
  • 1–2 rkl sitruunamehua

Tee näin

1 h 52 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 12 min
MITÄ PIDIT?
0