


Kirsikkakupit
1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min
Kirsikkakupit ovat täydellinen vierasvara. Tee pikkuleipäkupit etukäteen ja täytä ne vasta, kun vieraat kaartavat pihaan.
Reseptin ainekset
20 kpl
150 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
mantelijauhetta
1
muna
4 dl
vehnäjauhoja
Täyte
10 dl
kirsikoita
1/4 dl
sokeria
4 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
1 rkl
vaniljasokeria
Kirsikkakupit – ohje:
- Vaahdota voi ja sokerit. Lisää mantelijauhe ja muna sekä lopuksi jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta puoleksi tunniksi jääkaappiin.
- Voitele noin 20 alumiinista leivosvuokaa tai peltivuokaa.
- Jaa taikina 20 osaan. Painele taikina vuokiin jauhotetuin tai kostutetuin sormin niin, että se nousee myös reunoille.
- Nosta vuoat uunipellille ja kypsennä niitä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia. Irrota leivonnaiset vuoistaan hiukan jäähtyneinä ja anna niiden kuivua ritilän tai leivinpaperin päällä. Kupit säilyvät tiiviissä rasiassa viileässä vähintään 2 viikkoa.
- Leikkaa kirsikat kivettömiksi lohkoiksi ja mausta sokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
- Täytä leivonnaiskupit kermavaahdolla ja kirsikkalohkoilla. Nauti kirsikkakupit heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat