Maku

Kirsikkakupit

1 h 30 min
5
0

Kirsikkakupit

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 10 dlkirsikoita
  • 1/4 dlsokeria
  • 4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 rklvaniljasokeria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN45 min

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää mantelijauhe ja muna sekä lopuksi jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Voitele noin 20 alumiinista leivosvuokaa tai peltivuokaa.

Jaa taikina 20 osaan. Painele taikina vuokiin jauhotetuin tai kostutetuin sormin niin, että se nousee myös reunoille.

Nosta vuoat uunipellille ja kypsennä niitä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia. Irrota leivonnaiset vuoistaan hiukan jäähtyneinä ja anna niiden kuivua ritilän tai leivinpaperin päällä. Kupit säilyvät tiiviissä rasiassa viileässä vähintään 2 viikkoa.

Leikkaa kirsikat kivettömiksi lohkoiksi ja mausta sokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

Täytä leivonnaiskupit kermavaahdolla ja kirsikkalohkoilla. Nauti kirsikkakupit heti.

  • Ihanat kirsikkakupit ovat täydellinen vierasvara. Tee pikkuleipäkupit etukäteen ja täytä ne juuri sillä hetkellä, kun mökkivieraat kaartavat pihaan.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä