


Kirsikkamuffinit
Kirsikkamuffinit maistuvat ihanalta tummalla suklaalla ja mantelirouheella maustettuna. Makunautinnon kruunaa kirsikkainen mascarponekuorrutus.
Reseptin ainekset
15 kpl
Taikina
7 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 tl
ruokasoodaa
0,25 tl
suolaa
2,5 dl
piimää
0,75 dl
rypsiöljyä
2
kananmunaa
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
mantelirouhetta
100 g
tummaa suklaata (rouhittuna)
1,5 dl
kaurahiutaleita
5 rkl
kirsikkahilloa
Kuorrute
200 g
mascarponejuustoa
2 rkl
kirsikkalikööriä
1 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %) (tarpeen mukaan)
1 rkl
elintarvikeväriä
Kirsikkamuffinit – ohje:
- Sekoita mantelirouhe, suklaarouhe sekä kaurahiutaleet keskenään. Sekoita joukkoon piimä ja öljy.
- Lisää kananmunat ja vaniljasokeri. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot, sokeri, sooda ja suola kevyesti sekoittaen.
- Lisää viimeisenä joukkoon kirsikkahillo ja sekoitetaan kevyesti.
- Jaa taikina muffinssivuokiin muffinssipellille ja paista 190 asteessa 20 minuuttia.
- Valmista kuorrute: sekoita mascarponen joukkoon kirsikkalikööri ja elintarvikeväri. Lisää kermaa sen verran, että seoksesta tulee helposti pursotettavaa. Pursota jäähtyneiden muffinien päälle mascarponea ja koristele kirsikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat