Kirsikkamuffinssit

2.7
0

Kirsikkamuffinssit

Ihanat syksyiset kirsikkamuffinssit tummalla suklaalla ja mantelirouheella maustettuna. Makunautinnon kruunaa kirsikkainen mascarponekuorrutus.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

Taikina

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlruokasoodaa
  • 0,25 tlsuolaa
  • 2,5 dlpiimää
  • 0,75 dlrypsiöljyä
  • 2 kplkananmunaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 100 gtummaa suklaata (rouhittuna)
  • 1,5 dlkaurahiutaleita
  • 5 rklkirsikkahilloa

Kuorrute

  • 200 gmascarponejuustoa
  • 2 rklkirsikkalikööriä
  • 1 dl 0vispikermaa (rasvaa 25 %) (tarpeen mukaan)
  • 1 rklelintarvikeväriä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sekoitetaan keskenään mantelirouhe, suklaarouhe sekä kaurahiutaleet. Sekoitetaan joukkoon piimä sekä öljy. Lisätään kananmunat ja vaniljasokeri. Lopuksi sekoitetaan joukkoon jauhot, sokeri, sooda ja suola kevyesti sekoittaen. Viimeisenä joukkoon lisätään kirsikkahillo ja sekoitetaan kevyesti. Jaetaan taikina muffinssivuokiin muffinssipellille ja paistetaan 190 asteessa 20 minuuttia. Valmistetaan kuorrute. Sekoitetaan mascarponen joukkoon kirsikkalikööri sekä elintarvikeväriä ja lisätään kermaa sen verran, että seoksesta tulee helposti pursotettavaa. Pursotetaan jäähtyneiden muffinssien päälle mascarponea ja koristellaan kirsikoilla.

MITÄ PIDIT?
2.7
Katso myös nämä