Maku

Kirsikkamuffinssit

3.25
0

Ihanat kirsikkamuffinssit tummalla suklaalla ja mantelirouheella maustettuna. Makunautinnon kruunaa kirsikkainen mascarponekuorrutus.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (15 kpl)

Taikina

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlruokasoodaa
  • 0,25 tlsuolaa
  • 2,5 dlpiimää
  • 0,75 dlrypsiöljyä
  • 2 kplkananmunaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 100 gtummaa suklaata (rouhittuna)
  • 1,5 dlkaurahiutaleita
  • 5 rklkirsikkahilloa

Kuorrute

  • 200 gmascarponejuustoa
  • 2 rklkirsikkalikööriä
  • 1 dlvispikermaa (rasvaa 25 %) (tarpeen mukaan)
  • 1 rklelintarvikeväriä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kirsikkamuffinssit valmistuvat näin:

  1. Sekoita mantelirouhe, suklaarouhe sekä kaurahiutaleet keskenään. Sekoita joukkoon piimä ja öljy.
  2. Lisää kananmunat ja vaniljasokeri. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot, sokeri, sooda ja suola kevyesti sekoittaen.
  3. Lisää viimeisenä joukkoon kirsikkahillo ja sekoitetaan kevyesti.
  4. Jaa taikina muffinssivuokiin muffinssipellille ja paista 190 asteessa 20 minuuttia.
  5. Valmista kuorrute: sekoita mascarponen joukkoon kirsikkalikööri ja elintarvikeväri. Lisää kermaa sen verran, että seoksesta tulee helposti pursotettavaa. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle mascarponea ja koristele kirsikoilla.
MITÄ PIDIT?
3.25