


Kirsikka-nutellaskonssit
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Skonssit kuuluvat erottamattomasti kello viiden teelle! Nämä ihanat kirsikka-nutellaskonssit höystetään suussasulaviksi suklaa-pähkinälevitteellä ja kirsikkahillolla.
Reseptin ainekset
20 kpl
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
3/4 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
125 g
voita
1 dl
hasselpähkinöitä (rouhetta)
100 g
suklaa-pähkinälevitettä (Nutella, 1 dl)
1/2 dl
kevytmaitoa
1 kpl
munaa
Täyte
200 g
tuorejuustoa (vähälaktoosinen) (vaniljanmakuista)
50 g
suklaa-pähkinälevitettä (Nutella, 1/2 dl)
1 dl
hilloa (kirsikka)
50 g
valkosuklaata (rouhittuna)
Kirsikka-nutellaskonssit – ohje:
- Sekoita kuivat aineet pähkinärouhetta lukuun ottamatta kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää pähkinärouhe, pähkinäsuklaalevite, maito ja muna. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Peitä taikina kelmulla ja siirrä se jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
- Taputtele taikina jauhotetulla alustalla noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla pieniä skonsseja leivinpaperin päälle pellille.
- Paista skonsseja 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä skonssit ritilällä liinan alla.
- Vatkaa tuorejuusto ja suklaalevite keskenään sileäksi täytteeksi.
- Puolita skonssit ja täytä ne. Pursota väliin tuorejuustotäytettä, nosta keskelle pieni nokare hilloa ja ripottele päälle suklaarouhetta.
- Koristele skonssit halutessasi sulatetulla valkosuklaalla.
- Skonssit ovat parhaimmillaan tuoreina
- Mureita skonsseja voi olla vaikea puolittaa. Täytä ne tällöin nostamalla kaksi skonssia päällekkäin tai pursottamalla täyte yhden skonssin päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat