Kirsikka-nutellaskonssit

35 min
5
0

Kirsikka-nutellaskonssit

Skonssit kuuluvat erottamattomasti kello viiden teelle! Nämä ihanat kirsikka-nutellaskonssit höystetään suussasulaviksi suklaa-pähkinälevitteellä ja kirsikkahillolla.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria
  • 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 125 gvoita
  • 1 dlhasselpähkinöitä (rouhetta)
  • 100 gsuklaa-pähkinälevitettä (Nutella, 1 dl)
  • 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa (vähälaktoosinen) (vaniljanmakuista)
  • 50 gsuklaa-pähkinälevitettä (Nutella, 1/2 dl)
  • 1 dlhilloa (kirsikka)
  • 50 gvalkosuklaata (rouhittuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Sekoita kuivat aineet pähkinärouhetta lukuun ottamatta kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää pähkinärouhe, pähkinäsuklaalevite, maito ja muna. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Peitä taikina kelmulla ja siirrä se jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Taputtele taikina jauhotetulla alustalla noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla pieniä skonsseja leivinpaperin päälle pellille.

Paista skonsseja 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä skonssit ritilällä liinan alla.

Vatkaa tuorejuusto ja suklaalevite keskenään sileäksi täytteeksi. 

Puolita skonssit ja täytä ne. Pursota väliin tuorejuustotäytettä, nosta keskelle pieni nokare hilloa ja ripottele päälle suklaarouhetta.

Koristele skonssit halutessasi sulatetulla valkosuklaalla.

Vinkki!

  •  Skonssit ovat parhaimmillaan tuoreina
  • Mureita skonsseja voi olla vaikea puolittaa. Täytä ne tällöin nostamalla kaksi skonssia päällekkäin tai pursottamalla täyte yhden skonssin päälle.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä