Sekoita jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi.
Lisää kylmä vesi pikkuhiljaa kädellä sekoittaen, kunnes saat kiinteän taikinan.
Taputtele 2/3 taikinasta pyöreän, korkeareunaisen piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja ja loppu taikina esim. kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi kylmään jähmettymään.
Valmista sillä aikaa kirsikkatäyte. Huuhdo kirsikat ja perkaa ne leikkamalla pienellä juuresveitsellä viilto ympäri kirsikkaa. Viilto kulkee ikäänkuin kiven ympärillä. Pyöräytä leikkaamasi puolikkaat irti toisistaan ja poista kivi. (Voit käyttää myös kirsikan kiven poistamiseen tarkoitetttua välinettä.) Sekoita kirsikat, hillosokeri, perunajauho ja kardemumma kulhossa. Anna seistä 10 minuuttia.
Ota pohja ja taikina jääkaapista. Kauli sivuun jättämästäsi taikinasta parin millin paksuinen levy. Leikkaa levystä taikinapyörällä muutaman sentin levyisiä suikaleita ja asettele ne piirakan päälle ristikkäin.
Kaada kirsikkatäyte tasaisesti pohjalle. Asettele leikkaamistasi suikaleista ristikko piirakan päälle. Nipistä suikaleiden päät kiinni piirakan reunaan. Voitele piirakka munalla.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 40–50 minuuttia. Jos kirsikkapiiraan pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä piiras foliolla.
Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua, sillä kirsikat ovat tulikuumia uunista tullessaan. Jäähtyessä myös kirsikkapiirakan maut tasoittuvat.