


Kirsikkapavlova – rakastetun klassikon mehevä kesäversio
2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 30 min
Kirsikkapavlova on sopivan rento jälkiruoka kesäiseen kahvipöytään tai aterian päätteeksi. Tämä pavlova koristellaan kirsikoilla ja suklaaraidoilla.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
4
valkuaista
2 ½ dl
sokeria
2 tl
maissitärkkelystä
1 tl
omenaviinietikkaa
Täyte
250 g
kirsikoita
1 prk (2 ½ dl)
vaahtoutuvaa kermaa (esim. Flora Vispi)
1 prk (250 g)
maitorahkaa
1 dl
sokeria
Koristelu
25 g
tummaa suklaata
15
mintunlehteä
Kirsikkapavlova – ohje:
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Kun vaahto on kovaa ja kiiltävää, lisää maissitärkkelys ja etikka. Vatkaa vielä hetki.
- Levitä valkuaisvaahto kevyesti voidellulle leivinpaperille muhkeaksi levyksi (20 cm × 35 cm). Paista marenkia 100-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Anna jäähtyä.
- Poista kirsikoista kivet ja leikkaa marjat neljään osaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Vatkaa vielä hetki. Sekoita kerma-rahkavaahtoon 3 dl kirsikanpaloja.
- Levitä täyte marenkipohjan päälle. Koristele lopuilla kirsikanpaloilla, sulatetulla suklaalla ja mintunlehdillä. Tarjoa kirsikkapavlova heti.
Vinkki!
Kirsikkapavlova ei kestä odottelua. Tarjoa se saman tien, jotta marenkipohja pysyy rapeana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat