Kirsikkapavlova – rakastetun klassikon mehevä kesäversio
2 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
1 h 30 minKirsikkapavlova on sopivan rento jälkiruoka kesäiseen kahvipöytään tai aterian päätteeksi. Tämä pavlova koristellaan kirsikoilla ja suklaaraidoilla.
GL
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.7.2018

Kirsikkapavlova – rakastetun klassikon mehevä kesäversio
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 4valkuaista
- 2 ½ dl sokeria
- 2 tlmaissitärkkelystä
- 1 tlomenaviinietikkaa
Täyte
- 250 gkirsikoita
- 1 prk (2 ½ dl) vaahtoutuvaa kermaa (esim. Flora Vispi)
- 1 prk (250 g)maitorahkaa
- 1 dlsokeria
Koristelu
- 25 gtummaa suklaata
- 15mintunlehteä
Kirsikkapavlova valmistuu näin:
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Kun vaahto on kovaa ja kiiltävää, lisää maissitärkkelys ja etikka. Vatkaa vielä hetki.
- Levitä valkuaisvaahto kevyesti voidellulle leivinpaperille muhkeaksi levyksi (20 cm × 35 cm). Paista marenkia 100-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Anna jäähtyä.
- Poista kirsikoista kivet ja leikkaa marjat neljään osaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Vatkaa vielä hetki. Sekoita kerma-rahkavaahtoon 3 dl kirsikanpaloja.
- Levitä täyte marenkipohjan päälle. Koristele lopuilla kirsikanpaloilla, sulatetulla suklaalla ja mintunlehdillä. Tarjoa kirsikkapavlova heti.
Vinkki!
Kirsikkapavlova ei kestä odottelua. Tarjoa se saman tien, jotta marenkipohja pysyy rapeana.

Kirsikkajuustokakku – täyteläinen kesäherkku aikuiseen makuun
Maku

Kirsikka-murupiirakka – gluteeniton levypiirakka riittää isollekin porukalle
Maku

Kirsikkapullat – vegaaniset herkut paistuvat kätevästi muffinipellillä
Maku

Kirsikkapiirakka ilman uunia
Kotivinkki

Kirsikkabrita
Maku

Kirsikka-mariannesemifreddo
Maku

Suklaa-kirsikkakakku
Maku

Schwarzwaldin kääretorttu
Maku