Maku

Kirsikkapavlova – rakastetun klassikon mehevä kesäversio

2 h 30 min
GL
0
0

Kirsikkapavlova on sopivan rento jälkiruoka kesäiseen kahvipöytään tai aterian päätteeksi. Tämä pavlova koristellaan kirsikoilla ja suklaaraidoilla.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 4valkuaista
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 tlmaissitärkkelystä
  • 1 tlomenaviinietikkaa

Täyte

  • 250 gkirsikoita
  • 1 prk (2 ½ dl) vaahtoutuvaa kermaa (esim. Flora Vispi)
  • 1 prk (250 g)maitorahkaa
  • 1 dlsokeria

Koristelu

  • 25 gtummaa suklaata
  • 15mintunlehteä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kirsikkapavlova valmistuu näin:

  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Kun vaahto on kovaa ja kiiltävää, lisää maissitärkkelys ja etikka. Vatkaa vielä hetki.
  2. Levitä valkuaisvaahto kevyesti voidellulle leivinpaperille muhkeaksi levyksi (20 cm × 35 cm). Paista marenkia 100-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Anna jäähtyä.
  3. Poista kirsikoista kivet ja leikkaa marjat neljään osaan.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Vatkaa vielä hetki. Sekoita kerma-rahkavaahtoon 3 dl kirsikanpaloja.
  5. Levitä täyte marenkipohjan päälle. Koristele lopuilla kirsikanpaloilla, sulatetulla suklaalla ja mintunlehdillä. Tarjoa kirsikkapavlova heti.

Vinkki!

Kirsikkapavlova ei kestä odottelua. Tarjoa se saman tien, jotta marenkipohja pysyy rapeana.

MITÄ PIDIT?
0