Maku

Kirsikka-mariannesemifreddo

3 h 45 min
4.5
0

Kirsikka-mariannesemifreddo

KA
GL
0
4.5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 7 dlkirsikoita
  • 3 rklmantelilikööriä
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 4 dlkuohukermaa
  • 50 gsuklaakonvehteja (Marianne-rouhetta)

Lisäksi

  • Koristeluun kirsikoita
  • mintunlehtiä

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 h

Pese kirsikat. Poista niistä kivet. Leikkaa kirsikat pienemmiksi paloiksi. Sekoita joukkoon likööri ja anna maustua puoli tuntia.

Erottele munat. Vatkaa sokeri ja keltuaiset isossa kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa kolmannessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Kääntele keltuaisvaahdon joukkoon kirsikat, kerma- ja valkuaisvaahto sekä karkkirouhe. Siirrä massa pakastamisen kestävään matalaan kulhoon. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen 3–4 tunniksi.

Kaavi kohmeisesta kirsikka-mariannesemifreddosta lusikalla palloja ja tarjoile heti.

Koristele kirsikka-mariannesemifreddo tuoreilla kirsikoilla ja mintulla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä