Maku

Kirsikka-mariannesemifreddo

3 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
3 h
KA
GL
4.5
0
Julkaistu: 26.6.2013


Ainekset (10 annosta)

  • 7 dlkirsikoita
  • 3 rklmantelilikööriä
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 4 dlkuohukermaa
  • 50 gsuklaakonvehteja (Marianne-rouhetta)

Lisäksi

  • Koristeluun kirsikoita
  • mintunlehtiä
Tulosta

Pese kirsikat. Poista niistä kivet. Leikkaa kirsikat pienemmiksi paloiksi. Sekoita joukkoon likööri ja anna maustua puoli tuntia.

Erottele munat. Vatkaa sokeri ja keltuaiset isossa kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa kolmannessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Kääntele keltuaisvaahdon joukkoon kirsikat, kerma- ja valkuaisvaahto sekä karkkirouhe. Siirrä massa pakastamisen kestävään matalaan kulhoon. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen 3–4 tunniksi.

Kaavi kohmeisesta kirsikka-mariannesemifreddosta lusikalla palloja ja tarjoile heti.

Koristele kirsikka-mariannesemifreddo tuoreilla kirsikoilla ja mintulla.

Kommentoi »