


Kirsikkakakku, joka hipoo täydellisyyttä – tämä herkku on kirsikkaleivonnaisten suklainen kuningatar
1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kirsikkakakku on entistäkin vastustamattomampi, kun teet taikinan suklaasta ja lisäät kerrosten väliin kermavaahtoa ja tuoreita kirsikoita. Tätä saksalaista Schwarzwaldin kakkua ei suotta kehuta maailman parhaaksi kirsikkaleivonnaiseksi!
Reseptin ainekset
12 annosta
Kirsikkakakku
200 g
voita
2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
4
munaa
1½ dl
kaakaojauhetta
1 dl
mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kevytmaitoa
Täyte
2 dl
vispikermaa
200 g
ranskankermaa
½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
500 g
kirsikoita
1½ dl
kirsikkahilloa
Kostutus
1 dl
kirsikkajuomaa (esim. Pirkka)
Koristelu
50 g
tummaa suklaata
kirsikoita
Kirsikkakakku – ohje:
- Voitele ja jauhota kakku- tai irtopohjavuoka (Ø 20–24 cm). Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kumoa taikina vuokaan.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä ja leikkaa sitten kolmeen osaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen ranskankerma ja sokerit. Poista kirsikoista kivet ja paloittele kirsikat. Jätä kirsikoita myös koristeeksi.
- Kostuta kakkulevyt mehulla. Kokoa kakku levittämällä kerrosten väleihin hilloa, kermatäytettä ja kirsikkapaloja.
- Levitä loppu kerma kakun päälle. Koristele kirsikkakakku suklaarouheella ja kirsikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat