Kirsikkakakku

1 h 30 min
4
0

Kirsikkakakku

Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Kirsikkakakku

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ripaus 0suolaa
  • 2 kplkananmunaa
  • 1,5 dlmaitoa (huoneenlämpöisenä)
  • 3/4 dlrypsiöljyä
  • 2 dlkirsikoita pilkottuna (+ muutama kokonainen koristeluun)

Kuorrute

  • 200 gtuorejuustoa
  • 1 dltomusokeria
  • dlpinkkiä pastaväriä
  • 3 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min

Valmista kirsikkakakku:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kaksi noin 15 cm kokoista kakkuvuokaa. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito ja öljy. 

Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja kääntele joukkoon pilkotut kirsikat.

Jaa taikina vuokiin ja paista pohjia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. 

Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan noin 5 minuuttia ja kumoa ne sitten ritilälle jäähtymään. Peitä kakut kelmulla jäähtymisen ajaksi, jotta kakut pysyvät mehevinä. 

Valmista kuorrute:

Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri. Värjää seos vaaleanpunaiseksi pastavärillä. 

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele se tuorejuustoseoksen joukkoon.

Kakun kokoaminen:

Leikkaa kakkupohjat kahteen kerrokseen ja täytä kakku kuorrutteella. Levitä loppu kuorrute kakun päälle palettiveitsellä tai muulla suorareunaisella veitsellä.

Siirrä loput kuorrutteesta pursotinpussiin, jossa on pieni tähtitylla ja pursota kuorrutetta kakun alareunaan. 

Koristele kirsikoilla.

Vinkki!

Voit tehdä kakun myös luumuista tai marjoista. Kakun voi tehdä kaksinkertaisena noin 22 cm kokoisiin vuokiin ja kolminkertaisena noin 26 cm kokoisiin vuokiin..
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä