Maku

Kirsikkakakku, joka hipoo täydellisyyttä – tämä herkku on kirsikkaleivonnaisten suklainen kuningatar

1 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h
Kirsikkakakku on entistäkin vastustamattomampi, kun teet taikinan suklaasta ja lisäät kerrosten väliin kermavaahtoa ja tuoreita kirsikoita. Tätä saksalaista Schwarzwaldinkakkua ei suotta kehuta maailman parhaaksi kirsikkaleivonnaiseksi!
3.7
0


Ainekset (12 annosta)

Kirsikkakakku

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 4munaa
  • 1½ dlkaakaojauhetta
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkevytmaitoa

Täyte

  • 2 dlvispikermaa
  • 200 granskankermaa
  • ½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 500 gkirsikoita
  • 1½ dlkirsikkahilloa

Kostutus

  • 1 dlkirsikkajuomaa (esim. Pirkka)

Koristelu

  • 50 gtummaa suklaata
  • kirsikoita
Tulosta

Kirsikkakakku valmistetaan näin:

  1. Voitele ja jauhota kakku- tai irtopohjavuoka (Ø 20–24 cm). Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kumoa taikina vuokaan.
  2. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä ja leikkaa sitten kolmeen osaan.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen ranskankerma ja sokerit. Poista kirsikoista kivet ja paloittele kirsikat. Jätä kirsikoita myös koristeeksi.
  4. Kostuta kakkulevyt mehulla. Kokoa kakku levittämällä kerrosten väleihin hilloa, kermatäytettä ja kirsikkapaloja.
  5. Levitä loppu kerma kakun päälle. Koristele kakku suklaarouheella ja kirsikoilla.
MITÄ PIDIT?
3.67
Kommentoi »