Maku

Kirsikka-murupaistos (Kirschstreusel)

1 h
4
0

Kirsikka-murupaistos (Kirschstreusel)

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Täyte ja muruseos

  • 700 gsäilykekirsikoita (happamia, esim. Stollenwerk)
  • 150 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa

Pohjataikina

  • 150 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 1 rklsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 5 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 1 dlkevytmaitoa

Lisäksi

  • 2 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valuta kirsikat liemestään.

Tee muruseos. Leikkaa voi kuutioiksi. Nypi kulhossa voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi.

Tee pohjataikina. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.

Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste sekä suolaripaus. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.

Asettele kirsikat päälle tasaisesti. Ripottele muruseos sormin päällimmäiseksi.

Paista kirsikka-murupaistosta 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Leikkaa kirsikka-murupiirakka paloiksi ja tarjoa haaleana kermavaahdon kera.

Piirakka sopii hyvin pakastettavaksi.

  • Käytä kirsikoiden valutusliemi glögin pohjana.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä