


Kirsikka-murupaistos (Kirschstreusel)
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Kirschstreusel on saksalainen leivonnainen, joka koostuu kirsikoista (Kirsch) ja muruseoksesta (Streusel). Se on eräänlainen murupiirakka, jossa kirsikat asetetaan taikinapohjalle ja niiden päälle ripotellaan voista, sokerista ja jauhoista tehty murupäällinen.
Reseptin ainekset
25 palaa
Täyte ja muruseos
700 g
säilykekirsikoita (happamia, esim. Stollenwerk)
150 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
1 1/4 dl
sokeria
1 tl
kanelia
1/4 tl
suolaa
Pohjataikina
150 g
voita
1 dl
sokeria
3 kpl
munaa
1 rkl
sitruunankuoriraastetta
1/4 tl
suolaa
5 1/2 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
1 dl
kevytmaitoa
Lisäksi
2 dl
kuohukermaa (vaahdotettuna)
Kirsikka-murupaistos – ohje:
- Valuta kirsikat liemestään.
- Tee muruseos. Leikkaa voi kuutioiksi. Nypi kulhossa voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi.
- Tee pohjataikina. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
- Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste sekä suolaripaus. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Asettele kirsikat päälle tasaisesti. Ripottele muruseos sormin päällimmäiseksi.
- Paista kirsikka-murupaistosta 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Leikkaa kirsikka-murupiirakka paloiksi ja tarjoa haaleana kermavaahdon kera.
Vinkki!
- Käytä kirsikoiden valutusliemi glögin pohjana.
- Murupaistos sopii hyvin myös pakastettavaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat