Maku

Schwarzwaldin kakku (Schwarzwälder Kirschtorte) – lumoava yhdistelmä kirsikkaa ja suklaata

1 h 35 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
50 min
Schwarzwaldin kakku edustaa kirsikkaleivonnaisten aatelia. Suklaan, kirsikoiden ja kerman lyömätön trio takaa klassikkokakun suosion myös sinun kahvipöydässäsi.
4.2
4
Julkaistu: 15.7.2005


Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 4munaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1½ dlkaakaojauhetta
  • 1 dlmantelijauhetta
  • ½ dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkevytmaitoa

Täyte ja kuorrutus

  • 2 dlvispikermaa (vähälaktoosista)
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • ½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 500 gkirsikoita
  • 1 dlhilloa (kirsikka)

Kostutukseen

  • 1 dlmarjatäysmehua

Koristeluun

  • 100 gmaitosuklaata (rouhittuna)
Tulosta

Schwarzwaldin kakku leivotaan näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan noin 22 sentin kakkuvuoka.
  2. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  3. Kumoa taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä kakkupohja täysin ja jaa se sitten kolmeen osaan.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen ranskankerma ja sokerit. Poista kirsikoista kivet ja paloittele kirsikat. Jätä kirsikoita myös koristeeksi.
  5. Kostuta kakkulevyt marjamehulla. Kokoa kakku levittämällä kerrosten väleihin hilloa, kermatäytettä ja kirsikkapaloja. Levitä kakun pintaan vielä kermaa ja koristele suklaarouheella ja kirsikoilla.

Vinkki!

Jos ei ole tuoreiden kirsikoiden aika, käytä täytteeseen pelkkää kirsikkahilloa ja koristele pinta suklaarouheella.

4 kommenttia