Maku

Schwarzwaldin kakku (Schwarzwälder Kirschtorte)

1 h 35 min
4.3
3

Schwarzwaldin kakku (Schwarzwälder Kirschtorte)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 4 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkevytmaitoa

Täyte ja kuorrutus

  • 2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 500 gkirsikoita
  • 1 dlhilloa (kirsikka)

Kostutukseen

  • 1 dlmarjatäysmehua

Koristeluun

  • 100 gmaitosuklaata (rouhittuna)

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN50 min

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan noin 22 sentin kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kumoa taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä kakkupohja täysin ja jaa se sitten kolmeen osaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen ranskankerma ja sokerit. Poista kirsikoista kivet ja paloittele kirsikat. Jätä kirsikoita myös koristeeksi.

Kostuta kakkulevyt marjamehulla. Kokoa kakku levittämällä kerrosten väleihin hilloa, kermatäytettä ja kirsikkapaloja. Levitä kakun pintaan vielä kermaa ja koristele suklaarouheella ja kirsikoilla.

•Jos ei ole tuoreiden kirsikoiden aika, käytä täytteeseen pelkkää kirsikkahilloa ja koristele pinta suklaarouheella.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä