Maku

Kirsikkaiset kierrekeksit – tahmeisiin tikkuihin ihastuu ensipuraisulla!

2 h 10 min
0
0

Kirsikkaiset kierrekeksit – tahmeisiin tikkuihin ihastuu ensipuraisulla!

MU
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Kirsikat sopivat mainiosti myös keksien täytteeksi. Tahmeanherkulliset kierrekeksit maistuvat kirsikan lisäksi kardemummalle ja vaniljalle.

Ainekset (45 kpl)

Täyte

  • 125 gkirsikoita
  • ¼ dl vettä
  • ½ dl hillo-marmeladisokeria
  • ½ tlvaniljasokeria
  • ½ tlkardemummaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlperunajauhoja

Taikina

  • 125 gvoita
  • ½ prk (à 250 g)maitorahkaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 10 min

Kirsikkaiset kierrekeksit valmistuvat näin:

  1. Poista kirsikoista kivet. Mittaa kirsikat, vesi, sokerit ja kardemumma kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Sekoita sitruunamehuun perunajauhot ja lisää se kirsikkaseokseen. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Kun ensimmäinen kupla nousee, siirrä kattila pois levyltä. Anna jäähtyä. Sekoita muutama kerran jäähtymisen aikana.
  3. Vatkaa rahka huoneenlämpöisen voin sekaan. Lisää jauhot ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  4. Kauli taikina levyksi (30 cm × 40 cm). Levitä päälle jäähtynyttä täytettä ohuelti. Leikkaa taikina ensin pitkittäin kahteen osaan ja sen jälkeen poikittain noin sentin levyisiksi nauhoiksi. Kieputa jokainen kierteelle ja nosta vierekkäin leivinpaperin päälle pellille. Yhdelle pellille mahtuu suunnilleen puolet tikuista.
  5. Paista tikkuja 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet aavistuksen verran väriä.
  6. Anna kirsikkaisten kierrekeksien jäähtyä ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.
MITÄ PIDIT?
0