


Kirsikkaiset kierrekeksit – tahmeisiin tikkuihin ihastuu ensipuraisulla!
2 h 10 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 10 min
Kirsikat sopivat mainiosti myös keksien täytteeksi. Tahmeanherkulliset kierrekeksit maistuvat kirsikan lisäksi kardemummalle ja vaniljalle.
Reseptin ainekset
45 kpl
Täyte
125 g
kirsikoita
¼ dl
vettä
½ dl
hillo-marmeladisokeria
½ tl
vaniljasokeria
½ tl
kardemummaa
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
perunajauhoja
Taikina
125 g
voita
½ prk (à 250 g)
maitorahkaa
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
Kirsikkaiset kierrekeksit – ohje:
- Poista kirsikoista kivet. Mittaa kirsikat, vesi, sokerit ja kardemumma kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
- Sekoita sitruunamehuun perunajauhot ja lisää se kirsikkaseokseen. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Kun ensimmäinen kupla nousee, siirrä kattila pois levyltä. Anna jäähtyä. Sekoita muutama kerran jäähtymisen aikana.
- Vatkaa rahka huoneenlämpöisen voin sekaan. Lisää jauhot ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
- Kauli taikina levyksi (30 cm × 40 cm). Levitä päälle jäähtynyttä täytettä ohuelti. Leikkaa taikina ensin pitkittäin kahteen osaan ja sen jälkeen poikittain noin sentin levyisiksi nauhoiksi. Kieputa jokainen kierteelle ja nosta vierekkäin leivinpaperin päälle pellille. Yhdelle pellille mahtuu suunnilleen puolet tikuista.
- Paista tikkuja 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet aavistuksen verran väriä.
- Anna kirsikkaisten kierrekeksien jäähtyä ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat