Kirsikka-suklaakakku – suloinen suklaaunelma on kuin suoraan herkkusuiden päiväunista
2 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
2 h Kirsikka-suklaakakku lumoaa suklaapohjalla, suklaisella täytteellä sekä suklaakuorrutteella. Voit käyttää mehevän kakun koristeluun tuoreita, pakastettuja tai säilöttyjä kirsikoita tai korvata ne suklaanameilla.
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.12.2019

Kirsikka-suklaakakku – suloinen suklaaunelma on kuin suoraan herkkusuiden päiväunista
Reseptin ainekset (10 palaa)
Pohja
- 200 ghuoneenlämpöistä voita
- 2 dlsokeria
- 1 dlfariinisokeria
- 4kananmunaa
- 4 dlvehnäjauhoa
- 1½ dlkaakaojauhetta
- 1 dlmantelijauhetta
- ½ dlperunajauhoa
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 dlkevytmaitoa
Täyte
- 150 g maitosuklaata
- 2 dlkuohukermaa
- 100 gmaustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
- 2 dltuoreita kirsikoita tai säilöttyjä hapankirsikoita pieninä paloina
Kostutus
- ½ dlkirsikkasäilykkeen lientä tai appelsiinimehua
Päälle
- 200 gtummaa suklaata
- n. 1 dlkuohukermaa
- kirsikoita tai suklaamakeisia
Kirsikka-suklaakakku valmistetaan näin:
- Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (halk. 22 cm) pohjalle.
- Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa alatasolla noin tunti, tai kunnes kakku on kypsä. Älä ylikypsennä, ettei kakusta tule kuiva. Kokeile kypsyyttä kakun keskeltä tikulla. Tikku saa jäädä hieman kosteaksi. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohja kevyesti kirsikoiden liemellä.
- Tee täyte: Rouhi suklaa ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-tuorejuustoseokseen.
- Pursota tai levitä täyte kakkupohjille. Lisää päälle kirsikat ja kokoa kakku.
- Tee kuorrute: Rouhi suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada suklaarouheen päälle noin reilut puolet kermasta. Anna suklaan sulaa sekoittelematta noin minuutin. Lisää tarvittaessa loppu kerma. Anna jäähtyä, kunnes seos on tarpeeksi jämäkkää. Valuta kuorrutus kakulle. Koristele tuoreilla tai säilötyillä kirsikoilla tai suklaakarkeilla. Jos käytät pakastekirsikoita, valuta ne ennen käyttöä talouspaperin päällä.

Kolmen suklaan kirsikkakakku – suklaakuusilla ja marenkilumella koristeltu kakku on talven näyttävin herkku
Kotivinkki

Piparkakku-juustokakku – rahkatäytteinen kakku maustetaan limellä ja koristellaan sesongin herkuilla
Unelmien Talo&Koti

Geisha-kakku – leivo mehevin ja kaunein suklaakakku ikinä ja kerää kehut
Maku

Piparijuustokakku – helppo juustokakku joulun jälkiruoaksi ja kahvipöytään
Maku

Kinuskikissan piparikakku – mausteisen täytteen kruunaa kinuskinen kiille
Unelmien Talo&Koti

Taatelitäytekakku – joulun täyteläisin herkku tihkuu toffeeta ja pähkinöitä
Meillä kotona

Marenkihuippuinen appelsiinikakku – piparikuusimetsällä koristettu mehevä kakku on joulupöydän ihanin ilmestys
Maku

Lempidrinkki sukelsi juustokakkuun! 6 pökerryttävän herkullista kakkua aikuisten kemuihin