3,8(19)
Kirsikka-suklaakakku – suloinen suklaaunelma on kuin suoraan herkkusuiden päiväunista
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h
Kirsikka-suklaakakku lumoaa suklaapohjalla, suklaisella täytteellä sekä suklaakuorrutteella. Voit käyttää mehevän kakun koristeluun tuoreita, pakastettuja tai säilöttyjä kirsikoita tai korvata ne suklaanameilla.
Julkaistu 16.12.2019
Meillä kotona
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
200 ghuoneenlämpöistä voita
2 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
4kananmunaa
4 dlvehnäjauhoa
1½ dlkaakaojauhetta
1 dlmantelijauhetta
½ dlperunajauhoa
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 dlkevytmaitoa
Täyte
150 g maitosuklaata
2 dlkuohukermaa
100 gmaustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 dltuoreita kirsikoita tai säilöttyjä hapankirsikoita pieninä paloina
Kostutus
½ dlkirsikkasäilykkeen lientä tai appelsiinimehua
Päälle
200 gtummaa suklaata
n. 1 dlkuohukermaa
kirsikoita tai suklaamakeisia

Kirsikka-suklaakakku valmistetaan näin:

  1. Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (halk. 22 cm) pohjalle.
  2. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa alatasolla noin tunti, tai kunnes kakku on kypsä. Älä ylikypsennä, ettei kakusta tule kuiva. Kokeile kypsyyttä kakun keskeltä tikulla. Tikku saa jäädä hieman kosteaksi. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohja kevyesti kirsikoiden liemellä.
  5. Tee täyte: Rouhi suklaa ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-tuorejuustoseokseen.
  6. Pursota tai levitä täyte kakkupohjille. Lisää päälle kirsikat ja kokoa kakku.
  7. Tee kuorrute: Rouhi suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada suklaarouheen päälle noin reilut puolet kermasta. Anna suklaan sulaa sekoittelematta noin minuutin. Lisää tarvittaessa loppu kerma. Anna jäähtyä, kunnes seos on tarpeeksi jämäkkää. Valuta kuorrutus kakulle. Koristele tuoreilla tai säilötyillä kirsikoilla tai suklaakarkeilla. Jos käytät pakastekirsikoita, valuta ne ennen käyttöä talouspaperin päällä.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.