Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kirsikka-suklaakakku – suloinen suklaaunelma on kuin suoraan herkkusuiden päiväunista

2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min

Kirsikka-suklaakakku lumoaa suklaapohjalla, suklaisella täytteellä sekä suklaakuorrutteella. Voit käyttää mehevän kakun koristeluun tuoreita, pakastettuja tai säilöttyjä kirsikoita tai korvata ne suklaanameilla.

16.12.2019
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
200 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
4
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoa
1½ dl
kaakaojauhetta
1 dl
mantelijauhetta
½ dl
perunajauhoa
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kevytmaitoa
Täyte
150 g
maitosuklaata
2 dl
kuohukermaa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 dl
tuoreita kirsikoita tai säilöttyjä hapankirsikoita pieninä paloina
Kostutus
½ dl
kirsikkasäilykkeen lientä tai appelsiinimehua
Päälle
200 g
tummaa suklaata
n. 1 dl
kuohukermaa
kirsikoita tai suklaamakeisia

Kirsikka-suklaakakku – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (halk. 22 cm) pohjalle.
  2. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa alatasolla noin tunti, tai kunnes kakku on kypsä. Älä ylikypsennä, ettei kakusta tule kuiva. Kokeile kypsyyttä kakun keskeltä tikulla. Tikku saa jäädä hieman kosteaksi. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohja kevyesti kirsikoiden liemellä.
  5. Tee täyte: Rouhi suklaa ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-tuorejuustoseokseen.
  6. Pursota tai levitä täyte kakkupohjille. Lisää päälle kirsikat ja kokoa kakku.
  7. Tee kuorrute: Rouhi suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada suklaarouheen päälle noin reilut puolet kermasta. Anna suklaan sulaa sekoittelematta noin minuutin. Lisää tarvittaessa loppu kerma. Anna jäähtyä, kunnes seos on tarpeeksi jämäkkää. Valuta kuorrutus kakulle. Koristele tuoreilla tai säilötyillä kirsikoilla tai suklaakarkeilla. Jos käytät pakastekirsikoita, valuta ne ennen käyttöä talouspaperin päällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt