Sitruunainen kirsikkakakku
8 h 45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
8 h 15 minSitruunainen kirsikkakakku ihastuttaa rapealla keksipohjallaan ja maistuvalla kerma-rahkatäytteellään. Kakku koristellaan kirsikoilla ja mintunlehdillä.
KA
0
Kuvat
Julkaistu 5.7.2007

Sitruunainen kirsikkakakku
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 175 gkaurakeksejä
- 75 gvoita
Täyte
- 8liivatelehteä
- 1sitruuna (kuoriraaste, mehu)
- 600 gsitruunarahkaa
- 1/2 dlsitruslikööriä (esim. Limoncello)
- 1 dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 3 dlkuohukermaa
Koristelu
- 5 dlkirsikoita
- 1/2 dltuoretta minttua
Sitruunainen kirsikkakakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi Ø 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle kiristämällä vuoan reuna paperin ympärille. Repäise ylijäänyt paperi pois.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella painellen pakastepussissa. Sekoita keksimurskaan sulatettu rasva. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.
- Valmista täyte. Upota liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa sekä purista mehu. Kuumenna mehu. Purista liika vesi pois liivatteista ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Kumoa rahkat kulhoon. Lisää sitruunan kuori sekä liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen. Vatkaa seokseen likööri ja sokerit.
- Vaahdota kerma ja sekoita täytteeseen kolmessa erässä. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.
- Irrota juustokakku vuoasta kiertäen veitsellä kakun reunoja myöten. Avaa vuoka ja nosta sitruunainen juustokakku lastojen avulla tarjoiluastiaan. Asettele päälle huuhdotut ja kuivatut kirsikat. Somista sitruunainen kirsikkakakku vielä muutamalla mintunlehdellä.

Kirsikkakakku, joka hipoo täydellisyyttä – tämä herkku on kirsikkaleivonnaisten suklainen kuningatar
Maku

Lumoava kirsikkakakku
Maku

Suklaa-kirsikkakakku
Maku

Schwartzwaldin kirsikkaleivokset
Maku

Kirsikkajuustokakku – täyteläinen kesäherkku aikuiseen makuun
Maku

Kirsikkapavlova – rakastetun klassikon mehevä kesäversio
Maku