Maku

Sitruunainen kirsikkakakku

8 h 45 min
0
0

Sitruunainen kirsikkakakku

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 175 gkaurakeksejä
  • 75 gvoita

Täyte

  • 8 kplliivatelehteä
  • 1 kplsitruunaa (kuoriraaste, mehu)
  • 600 gsitruunarahkaa
  • 1/2 dlsitruslikööriä (esim. Limoncello)
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3 dlkuohukermaa

Koristelu

  • 5 dlkirsikoita
  • 1/2 dltuoretta minttua

Tee näin

8 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN8 h 15 min

Pingota leivinpaperi Ø 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle kiristämällä vuoan reuna paperin ympärille. Repäise ylijäänyt paperi pois.

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella painellen pakastepussissa. Sekoita keksimurskaan sulatettu rasva. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.

Valmista täyte. Upota liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa sekä purista mehu. Kuumenna mehu. Purista liika vesi pois liivatteista ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Kumoa rahkat kulhoon. Lisää sitruunan kuori sekä liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen. Vatkaa seokseen likööri ja sokerit.

Vaahdota kerma ja sekoita täytteeseen kolmessa erässä. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.

Irrota juustokakku vuoasta kiertäen veitsellä kakun reunoja myöten. Avaa vuoka ja nosta sitruunainen juustokakku lastojen avulla tarjoiluastiaan. Asettele päälle huuhdotut ja kuivatut kirsikat. Somista sitruunainen kirsikkakakku vielä muutamalla mintunlehdellä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä