Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunainen kirsikkakakku

8 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h 15 min

Sitruunainen kirsikkakakku ihastuttaa rapealla keksipohjallaan ja maistuvalla kerma-rahkatäytteellään. Kakku koristellaan kirsikoilla ja mintunlehdillä.

5.7.2007
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
175 g
kaurakeksejä
75 g
voita
Täyte
8
liivatelehteä
1
sitruuna (kuoriraaste, mehu)
600 g
sitruunarahkaa
1/2 dl
sitruslikööriä (esim. Limoncello)
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
3 dl
kuohukermaa
Koristelu
5 dl
kirsikoita
1/2 dl
tuoretta minttua

Sitruunainen kirsikkakakku – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi Ø 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle kiristämällä vuoan reuna paperin ympärille. Repäise ylijäänyt paperi pois.
  2. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella painellen pakastepussissa. Sekoita keksimurskaan sulatettu rasva. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.
  3. Valmista täyte. Upota liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa sekä purista mehu. Kuumenna mehu. Purista liika vesi pois liivatteista ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Kumoa rahkat kulhoon. Lisää sitruunan kuori sekä liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen. Vatkaa seokseen likööri ja sokerit.
  4. Vaahdota kerma ja sekoita täytteeseen kolmessa erässä. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.
  5. Irrota juustokakku vuoasta kiertäen veitsellä kakun reunoja myöten. Avaa vuoka ja nosta sitruunainen juustokakku lastojen avulla tarjoiluastiaan. Asettele päälle huuhdotut ja kuivatut kirsikat. Somista sitruunainen kirsikkakakku vielä muutamalla mintunlehdellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt