Kotivinkki

Suloiset kirsikkapiiraat suklaatäytteellä

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Mehevät kirsikkapiiraat saavat täytteekseen tuoreita kirsikoita ja tummaa suklaata, nam!
0
0
Julkaistu: 26.6.2017


Ainekset (12 kpl)

Kirsikkapiiraiden pohja

  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • ½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 125 gvoita
  • ½ dlkuohukermaa

Pellille

  • 2 rklvoita
  • 2 rklvehnäjauhoja

Kirsikkapiiraiden täyte

  • 300 gtuoreita kirsikoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 75 gtummaa suklaata rouhittuna
  • 2 rklmaissitärkkelystä

Voiteluun

  • 1kananmuna
  • 1 ½ rklruokosokeria
Tulosta

1. Sekoita kuivien aineiden kanssa pehmeä voi. Lisää lopuksi kerma ja sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa.

2. Ota taikinasta palanen talteen kuvioita varten. Leivo lopusta taikinasta jauhoisella työpöydällä tanko ja jaa se 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi.

3. Vuoraa voidellut ja jauhotetut muffinipellin kolot taikinalla, parhaiten se käy jauhoisella peukalolla.

4. Poista kirsikoista kivet. Sekoita täytteen ainekset ja jaa ne koloihin.

5. Tee lopputaikinasta pieniä tankoja ja nosta ne täytteen päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle ruokosokeria. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Peitä tarvittaessa foliolla, jos piiraat tummuvat liikaa.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »