


Suloiset kirsikkapiiraat suklaatäytteellä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Mehevät kirsikkapiiraat saavat täytteekseen tuoreita kirsikoita ja tummaa suklaata, nam!
Reseptin ainekset
12 kpl
Kirsikkapiiraiden pohja
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
½ tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
125 g
voita
½ dl
kuohukermaa
Pellille
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
Kirsikkapiiraiden täyte
300 g
tuoreita kirsikoita
1 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
75 g
tummaa suklaata rouhittuna
2 rkl
maissitärkkelystä
Voiteluun
1
kananmuna
1 ½ rkl
ruokosokeria
Pienet kirsikkapiiraat – ohje:
- Sekoita kuivien aineiden kanssa pehmeä voi. Lisää lopuksi kerma ja sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa.
- Ota taikinasta palanen talteen kuvioita varten. Leivo lopusta taikinasta jauhoisella työpöydällä tanko ja jaa se 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi.
- Vuoraa voidellut ja jauhotetut muffinipellin kolot taikinalla, parhaiten se käy jauhoisella peukalolla.
- Poista kirsikoista kivet. Sekoita täytteen ainekset ja jaa ne koloihin.
- Tee lopputaikinasta pieniä tankoja ja nosta ne täytteen päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle ruokosokeria. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Peitä tarvittaessa foliolla, jos piiraat tummuvat liikaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat