Leipäbuumi! Maailman pehmeimmät voisämpylät, mehevä banaanileipä ja 14 muuta kokeilun arvoista ideaa leivän ystävälle
Ruoka
Leipäbuumi! Maailman pehmeimmät voisämpylät, mehevä banaanileipä ja 14 muuta kokeilun arvoista ideaa leivän ystävälle
Mikään ei voita tuoreen leivän tuoksua. Miltä kuulostaisivat maailman pehmeimmät voisämpylät, kaunis kukkafocaccia tai mehevän kostea banaanileipä? Tässä 16 erilaista ideaa, jotka saavat tarttumaan jauhopussiin saman tien.
30.4.2020
 |
Meillä kotona

Kaikkien rakastamista sämpylöistä on helppo aloittaa!

Voisämpylöiden salaisuus on ruskistettu voi.

Spelttisämpylöidemme ohje on kerännyt ison määrän kehuja. "Parhaat sämpylät ikinä", "taivaallisia" ja "ehkä maailman paras sämpyläohje", kuvailevat spelttisämpylöitä testanneet lukijamme.

Ihanan pehmeät ja maukkaat sämpylät syntyvät myös tällä porkkanasämpyläohjeella, jonka olemme saaneet lukijaltamme Mikalta.

Voisämpylät taas ovat maailman pehmeimmät sämpylät (ja katoavat pelliltä hetkessä).

Oletko sittenkin rapeakuoristen sämpylöiden ystävä? Kokeile sitten peltisämpylöitä, jotka paistuvat muffinssivuoan koloissa.

Pataleipä on helppo ja monen rakastama leipä

Pataleipä on ollut sivustomme kävijöiden suosikki viime aikoina. "Leipä oli todella makoisa", kertoo pataleipää ensimmäistä kertaa testannut lukijamme Niina. Suosituimman pataleipämme ohjeen löydät täältä.

Pataleivästä on myös lukuisia eri variaatioita, kuten pähkinäinen pataleipä. Löydät lisää pataleipäversioita tästä jutusta.

Olisiko nyt aikaa perehtyä juurileivonnan saloihin?

Juurileivonta on helpompaa kuin uskotkaan – ohjeellamme teet oman juuren ja leivot juurileivän oikeaoppisesti. Vaaleaan juurileipään tarvitset toimivan juuren lisäksi vain jauhoja, vettä ja suolaa. Nappaa jutustamme ohjeet juurileivontaan. Leivän lisäksi voit leipoa vaikka focaccian juureen.

Oletko jo leiponut kevään leipähitin, ihanan kukkafocaccian?

Kukkafocacciasta on tullut kevään ehkä ihanin ilmiö. Joko sinä olet kokeillut leipoa omasi? "Oli helppo tehdä ja onnistui kuten ajattelinkin. Varmasti kokeilen toistekin", sanoo lukijamme Marika. Kukkafocaccian ohjeen saat täältä.

Miksi säästää voileipäkakut vain juhlaan?

Nam, kreikkalainen voileipäkakku kruunaa viikonlopun.

Miksi säästää voileipäkakut juhlaan, jos niillä voi herkutella vaikka joka viikonloppu? Lohivoileipäkakku on tietenkin klassikkojen klassikko. Tästä jutustamme saat neljä uudenlaista voileipäkkuideaa.

Tänään syödäänkin itse tehtyjä pitaleipiä!

Oletko kokeillut tehdä pitaleipiä itse? "Todella helppo", kehuu ohjetta testannut lukijamme. Leivo pitaleivät itse, jos et usko!

Patonkiko se täällä tuoksuu?

Pitkä kohotus ja ruskistettu voi tekevät näistä leivistä kerrassaan vastustamattomia. Nappaa patonkien ohje täältä.

Oletko makeahiiri? Leivo banaanileipä!

Maistuisiko mehevän kostea, ranskankermalla pehmitetty ja kermakaramelleilla silattu banaanileipä?

Banaanileipä eli amerikkalainen banana bread on nimestään huolimatta enemmänkin kakku kuin leipä, tai oikeastaan kakun ja vuokaleivän välimuoto. Emme valita, sillä leipä-nimityksen varjolla on mahdollista syödä viisi palaa kakkua aamupalaksi! Toinen hyvä puoli banaanileivissä on, että ne ovat usein ihanan vaivattomia tehdä: taikina vain sekoitetaan, kaadetaan vuokaan ja paistetaan.

Itse tehty siemennäkkäri on vastustamaton

Uskomattoman helppoa ja herkullista siemennäkkäriä maistettuasi et enää muuta näkkäriä kaipaakaan! Uunissa paahtuneet siemenet ja rapsakka rakenne tekevät näkkäristä vastustamattoman.

Teeleivät ovat niin helppoja, että naurattaa

Teeleivissä maistuu nostalgia, sillä moni meistä on leiponut teeleipiä kotitaloustunnilla. Teeleivät valmistuvat tällä helpolla ohjeella.

Onko tullut leivottua liikaa leipää? Älä heitä kuivahtaneita paloja roskiin! Jutustamme löydät 7 tapaa hyödyntää leivänkäntyt ruoanlaitossa.

Italialainen panzanella on herkku, jonka saat tehtyä kuivahtaneista leivänjämistä.
Kommentoi »