4,7(10)
Focaccia juureen – sisältä mehevä ja päältä ihanan rapea italialainen peltileipä
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
7 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 7 h
Focaccia juureen on sisältä kuohkea ja päältä rapea peltileipä, joka leivotaan hapanjuuritaikinalla. Viimeinen makusilaus italialaistyyppiseen leipään saadaan kirsikkatomaateilla, rosmariinilla, suolakiteillä ja oliiviöljyllä.
31.1.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
16 annosta
Focaccia juureen
100 gruokittua juurta
350 gvettä
500 gvehnäjauhoja (Manitoba cream- tai 00-jauhoja)
40 goliiviöljyä
10 gsuolaa
Focaccian pinnalle
2 rkloliiviöljyä
1-2rosmariininoksaa
8helmitomaattia
1 tlsormisuolaa

Focaccia juureen leivotaan näin:

  1. Sekoita taikinan aineet keskenään. Anna taikinan tekeytyä tunnin ajan ja ensikohota noin 2 tuntia. Taittele taikina 1–2 kertaa ensikohoamisen alkuvaiheessa.
  2. Kaavi taikina työpöydälle. Jos teet yhden leivän, jätä taikina kokonaiseksi. Voit jakaa taikinan kahteen osaan ja tehdä kaksi pienempää leipää. Esimuotoile taikina pyöreäksi ja jätä pöydälle lepäämään puoleksi tunniksi.
  3. Yhdelle leivälle tarvitset uunivuoan (20 cm x 30 cm). Jos teet kaksi leipää, tarvitset kaksi vuokaa (à 15 x 20 cm). Pirskottele vuokien pohjalle 1 rkl oliiviöljyä.
  4. Jauhota pöytä ja kätesi. Muotoile taikina uunivuokien kokoiseksi levyksi ja nosta vuokaan. Peitä kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
  5. Mittaa loppu oliiviöljy kulhoon ja sekoita rosmariininlehdet joukkoon.
  6. Kun taikina on kohonnut, painele siihen sormillasi reikiä pohjaan asti. Jaa öljyiset rosmariinit taikinaan. Paina myös tomaatteja taikinaan. Ripottele lopuksi päälle sormisuolaa. Anna taikinan kohota vielä tunnin ajan.
  7. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja nosta focaccia uunin alimmalle tasolle paistumaan noin 20 minuutiksi.

Vinkki!

Haluatko tehdä itsellesi oman juuren? Juurileivonta on helpompaa kuin uskotkaan. Kurkkaa, miten teet juuren, ruokit sitä ja leivot elämäsi parasta juurileipää.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo