Itse tehty siemennäkkäri
40 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
30 minUskomattoman helppoa ja herkullista siemennäkkäriä maistettuasi et enää muuta näkkäriä kaipaakaan! Uunissa paahtuneet siemenet ja rapsakka rakenne tekevät näkkäristä vastustamattoman.
GL
MA
4.1
Kuvat
Julkaistu 16.3.2016

Itse tehty siemennäkkäri
Reseptin ainekset (30 palaa)
- 3 dlauringonkukansiemeniä
- 1/2 dlhampunsiemeniä
- 1/2 dlseesaminsiemeniä
- 1/2 dlpellavansiemeniä
- 1 dlkaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
- 2 rklperunajauhoja
- 1 - 1 1/2 tlsuolaa
- 3 kplmunaa (M-koko)
Valmista siemennäkkäri näin:
Sekoita auringonkukan-, hampun-, seesamin- ja pellavansiemenet kulhossa. Lisää kaurahiutaleet, perunajauhot ja suola.
Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
Levitä näkkäritaikina leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
Paista siemennäkkäriä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes näkkäri on rapeaa ja saanut kauniin paahtuneen sävyn.
Jos haluat tasaisia paloja, paloittele näkkärilevy veitsellä heti uunista ottamisen jälkeen. Anna palojen jäähtyä ritilällä. Voit myös antaa näkkärin jäähtyä ritilällä kokonaisena ja murtaa sen vasta sitten sopiviksi paloiksi.
Tarjoa siemennäkkäriä voin ja juuston kanssa.
* Voit vaihdella näkkärin siemeniä makusi mukaan.