4,2(66)
Itse tehty siemennäkkäri
Gluteeniton
Maidoton
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Uskomattoman helppoa ja herkullista siemennäkkäriä maistettuasi et enää muuta näkkäriä kaipaakaan! Uunissa paahtuneet siemenet ja rapsakka rakenne tekevät näkkäristä vastustamattoman.
Reseptin ainekset
30 palaa
3 dlauringonkukansiemeniä
1/2 dlhampunsiemeniä
1/2 dlseesaminsiemeniä
1/2 dlpellavansiemeniä
1 dlkaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
2 rklperunajauhoja
1 - 1 1/2 tlsuolaa
3 kplmunaa (M-koko)

Valmista siemennäkkäri näin:

Sekoita auringonkukan-, hampun-, seesamin- ja pellavansiemenet kulhossa. Lisää kaurahiutaleet, perunajauhot ja suola.

Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.

Levitä näkkäritaikina leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman ohueksi levyksi.

Paista siemennäkkäriä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes näkkäri on rapeaa ja saanut kauniin paahtuneen sävyn.

Jos haluat tasaisia paloja, paloittele näkkärilevy veitsellä heti uunista ottamisen jälkeen. Anna palojen jäähtyä ritilällä. Voit myös antaa näkkärin jäähtyä ritilällä kokonaisena ja murtaa sen vasta sitten sopiviksi paloiksi.

Tarjoa siemennäkkäriä voin ja juuston kanssa.

* Voit vaihdella näkkärin siemeniä makusi mukaan.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo