


Itse tehty siemennäkkäri
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Uskomattoman helppoa ja herkullista siemennäkkileipää maistettuasi et enää muuta näkkäriä kaipaakaan! Uunissa paahtuneet siemenet ja rapsakka rakenne tekevät näkkäristä vastustamattoman.
Reseptin ainekset
30 palaa
3 dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
hampunsiemeniä
½ dl
seesaminsiemeniä
½ dl
pellavansiemeniä
1 dl
kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
2 rkl
perunajauhoja
1–1½ tl
suolaa
3
munaa (M-koko)
Paras siemennäkkäri – ohje:
- Sekoita auringonkukan-, hampun-, seesamin- ja pellavansiemenet kulhossa. Lisää kaurahiutaleet, perunajauhot ja suola.
- Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä näkkäritaikina leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
- Paista siemennäkkäriä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes näkkäri on rapeaa ja saanut kauniin paahtuneen sävyn.
- Jos haluat tasaisia paloja, paloittele näkkärilevy veitsellä heti uunista ottamisen jälkeen. Anna palojen jäähtyä ritilällä. Voit myös antaa näkkärin jäähtyä ritilällä kokonaisena ja murtaa sen vasta sitten sopiviksi paloiksi.
- Tarjoa siemennäkkäriä voin ja juuston kanssa.
Vinkki!
Voit vaihdella näkkärin siemeniä makusi mukaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat