Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Itse tehty siemennäkkäri

40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min

Uskomattoman helppoa ja herkullista siemennäkkileipää maistettuasi et enää muuta näkkäriä kaipaakaan! Uunissa paahtuneet siemenet ja rapsakka rakenne tekevät näkkäristä vastustamattoman.

Reseptin ainekset
30 palaa
3 dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
hampunsiemeniä
½ dl
seesaminsiemeniä
½ dl
pellavansiemeniä
1 dl
kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
2 rkl
perunajauhoja
1–1½ tl
suolaa
3
munaa (M-koko)

Paras siemennäkkäri – ohje:

  1. Sekoita auringonkukan-, hampun-, seesamin- ja pellavansiemenet kulhossa. Lisää kaurahiutaleet, perunajauhot ja suola.
  2. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä näkkäritaikina leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
  4. Paista siemennäkkäriä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes näkkäri on rapeaa ja saanut kauniin paahtuneen sävyn.
  5. Jos haluat tasaisia paloja, paloittele näkkärilevy veitsellä heti uunista ottamisen jälkeen. Anna palojen jäähtyä ritilällä. Voit myös antaa näkkärin jäähtyä ritilällä kokonaisena ja murtaa sen vasta sitten sopiviksi paloiksi.
  6. Tarjoa siemennäkkäriä voin ja juuston kanssa.

Vinkki!

Voit vaihdella näkkärin siemeniä makusi mukaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt