Maku

Itse tehty siemennäkkäri

40 min
4.7
0

Itse tehty siemennäkkäri

GL
MA
0
4.7
Uskomattoman helppoa ja herkullista siemennäkkäriä maistettuasi et enää muuta näkkäriä kaipaakaan! Uunissa paahtuneet siemenet ja rapsakka rakenne tekevät näkkäristä vastustamattoman.
Teksti Emmi Salonen, Emilia Kolari
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

  • 3 dlauringonkukansiemeniä
  • 1/2 dlhampunsiemeniä
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
  • 1/2 dlpellavansiemeniä
  • 1 dlkaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
  • 2 rklperunajauhoja
  • 1 - 1 1/2 tlsuolaa
  • 3 kplmunaa (M-koko)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista siemennäkkäri näin:

Sekoita auringonkukan-, hampun-, seesamin- ja pellavansiemenet kulhossa. Lisää kaurahiutaleet, perunajauhot ja suola.

Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.

Levitä näkkäritaikina leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman ohueksi levyksi.

Paista siemennäkkäriä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes näkkäri on rapeaa ja saanut kauniin paahtuneen sävyn.

Jos haluat tasaisia paloja, paloittele näkkärilevy veitsellä heti uunista ottamisen jälkeen. Anna palojen jäähtyä ritilällä. Voit myös antaa näkkärin jäähtyä ritilällä kokonaisena ja murtaa sen vasta sitten sopiviksi paloiksi.

Tarjoa siemennäkkäriä voin ja juuston kanssa.

Vinkki!

* Voit vaihdella näkkärin siemeniä makusi mukaan.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä