Lohivoileipäkakku, klassikkojen klassikko! Katso ohje, jolla valmistat näyttävän ja ennen kaikkea maistuvan suosikkisuolaisen
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h
Lohivoileipäkakku täytetään lämminsavulohella ja katkaravuilla, kostutetaan ihanaksi kurkkumehulla ja kuorrutetaan ranskankerman ja majoneesin seoksella. Upeuden viimeistelevät tietenkin näyttävät koristeet. Kakusta tulee mehevin, kun maltat antaa sen tekeytyä yön yli ennen tarjoamista.
Hienonna raejuusto haarukalla ja sekoita tasaiseksi savulohen kanssa. Raasta kurkku hienoksi ja purista raasteesta mehu pois, ja säästä se kostutukseen. Lisää kurkkuraaste, ranskankerma, majoneesi ja hienonnettu tilli. Mausta täyte suolalla ja pippurilla.
Purista vesi pois katkaravuista ja hienonna ravut. Raasta kurkku, purista mehu pois ja säästä kostutukseen. Sekoita katkaravut, kurkkuraaste, ranskankerma, majoneesi ja pikkelssi. Lisää mehu, tilli ja punasipuli. Mausta täyte suolalla ja pippurilla.
Poista leivistä reunat. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Nosta kerros leipiä vuokaan ja kostuta kurkkumehulla. Levitä päälle lohitäyte. Lisää toinen kerros leipiä, kostuta ja levitä päälle katkaraputäyte. Lisää kolmas leipäkerros ja kostuta huolellisesti.
Peitä vuoka kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Ota kakku pois vuoasta. Yhdistä ranskankerma ja majoneesi ja sivele seos kauttaaltaan kakun pinnalle. Nosta lohivoileipäkakku tarjolle ja koristele se omalla tyylillä lohiviipaleilla, katkaravuilla, kurkkuviipaleilla, viinirypäleillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.