4(29)
Pähkinäinen pataleipä
Maidoton
Munaton
9 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 9 h
Kokeile vaivatonta pataleipää pähkinäisenä ja spelttisenä versiona! Kuuma pata ja taikinan pitkä seisominen takaavat rapean ja kuohkean rakenteen.
4.1.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
1 kpl
4 dlspelttijauhoja
3 dlvehnäjauhoja
2 dlhasselpähkinöitä (tai saksanpähkinöitä)
1 tlsuolaa
1/2 tlkuivahiivaa
3 1/2 dlvettä (tai kivennäisvettä)

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää vesi tai kivennäisvesi ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön lepäämään yön ajaksi.

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Nosta kannellinen 2 litran uunipata, uunivuoka tai teräskattila kansineen uuniin lämpenemään.

Jauhota pöytä ja kumoa taikina pöydälle. Ripottele päälle hiukan jauhoja ja kohota liinan alla sen  aikaa kun uuni lämpiää. Pataleivän taikinaa ei vaivata lainkaan.

Ota kuuma pata uunista ja nosta taikina varovasti pataan. Sulje kansi ja nosta pata uuniin alatasolle. Paista leipää  30 minuuttia. Ota sen jälkeen kansi pois ja anna leivän kypsyä vielä 15 minuuttia.

Ota pata uunista ja kumoa leipä pöydälle jäähtymään.

Lue lisää
4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo