Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää vesi tai kivennäisvesi ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön lepäämään yön ajaksi.
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Nosta kannellinen 2 litran uunipata, uunivuoka tai teräskattila kansineen uuniin lämpenemään.
Jauhota pöytä ja kumoa taikina pöydälle. Ripottele päälle hiukan jauhoja ja kohota liinan alla sen aikaa kun uuni lämpiää. Pataleivän taikinaa ei vaivata lainkaan.
Ota kuuma pata uunista ja nosta taikina varovasti pataan. Sulje kansi ja nosta pata uuniin alatasolle. Paista leipää 30 minuuttia. Ota sen jälkeen kansi pois ja anna leivän kypsyä vielä 15 minuuttia.
Ota pata uunista ja kumoa leipä pöydälle jäähtymään.