Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pähkinäinen pataleipä

9 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 9 h 0 min

Kokeile vaivatonta pataleipää pähkinäisenä ja spelttisenä versiona! Kuuma pata ja taikinan pitkä seisominen takaavat rapean ja kuohkean rakenteen.

4.1.2016
Reseptin ainekset
1 kpl
4 dl
spelttijauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
hasselpähkinöitä (tai saksanpähkinöitä)
1 tl
suolaa
1/2 tl
kuivahiivaa
3 1/2 dl
vettä (tai kivennäisvettä)

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää vesi tai kivennäisvesi ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön lepäämään yön ajaksi.

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Nosta kannellinen 2 litran uunipata, uunivuoka tai teräskattila kansineen uuniin lämpenemään.

Jauhota pöytä ja kumoa taikina pöydälle. Ripottele päälle hiukan jauhoja ja kohota liinan alla sen  aikaa kun uuni lämpiää. Pataleivän taikinaa ei vaivata lainkaan.

Ota kuuma pata uunista ja nosta taikina varovasti pataan. Sulje kansi ja nosta pata uuniin alatasolle. Paista leipää  30 minuuttia. Ota sen jälkeen kansi pois ja anna leivän kypsyä vielä 15 minuuttia.

Ota pata uunista ja kumoa leipä pöydälle jäähtymään.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt