4,1(11)
Kreikkalainen voileipäkakku – lumoavan raikas maku syntyy tsatsikin ja fetan yhdistelmästä
kasvis
1 h
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Kreikkalainen voileipäkakku täytetään tsatsiki-fetalla. Voit täyttää voileipäkakun valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen kelmutettuna jääkaapissa. Näin kakku tarvitsee vain koristella ennen tarjoilua.
Julkaistu 14.6.2019
Kotivinkki
Reseptin ainekset 12 annosta
12 viipalettavaalea paahtoleipää
2 dlkasvislientä
Täyte
½kurkku raasteena
½ tlsuolaa
400 gkreikkalaista jogurttia
1valkosipulinkynsi
1kevätsipuli
¼ tlmustapippuria
150 gfetajuustoa
Kuorrutus
300 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dlkreikkalaista jogurttia
Koristelu
3 dlrucola-versoseosta
½ rkulehtipersiljaa
mustia, kivettömiä kalamataoliiveja
vesimelonipalloja
kurkkulastuja

Kreikkalainen voileipäkakku valmistuu näin:

  1. Tee täyte. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita siihen suola. Anna kurkkuraasteen itkettyä noin 15 minuuttia. Puristele kaikki irtoava neste pois tiheää siivilää vasten. Sekoita jogurtti joukkoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja kevätsipuli varsineen ja sekoita ne täytteeseen. Mausta pippurilla.
  2. Leikkaa leipäviipaleista kuivat reunat pois. Lado kuusi viipaletta vieri viereen tarjoilu­vadille ja kostuta kasvisliemellä. Lusikoi täyte viipaleille. Murustele feta päälle. Lado toiset kuusi leipäviipaletta fetan päälle ja kostuta.
  3. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa. Levitä kuorrutus kauttaaltaan voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele kakku rucola-versoseoksella, vesimelonipalloilla, kurkkulastuilla ja oliiveilla.
1 kommentti