Kotivinkki

Kreikkalainen voileipäkakku – lumoavan raikas maku syntyy tsatsikin ja fetan yhdistelmästä

1 h
KA
5
0

Kreikkalainen voileipäkakku täytetään tsatsiki-fetalla. Voit täyttää voileipäkakun valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen kelmutettuna jääkaapissa. Näin kakku tarvitsee vain koristella ennen tarjoilua.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (12 annosta)

  • 12 viipalettavaalea paahtoleipää
  • 2 dlkasvislientä

Täyte

  • ½kurkku raasteena
  • ½ tlsuolaa
  • 400 gkreikkalaista jogurttia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1kevätsipuli
  • ¼ tlmustapippuria myllystä
  • 150 gfetajuustoa

Kuorrutus

  • 300 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 1 dlkreikkalaista jogurttia

Koristelu

  • 3 dlrucola-versoseosta
  • ½ rkulehtipersiljaa
  • mustia, kivettömiä kalamataoliiveja
  • vesimelonipalloja
  • kurkkulastuja

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Kreikkalainen voileipäkakku valmistuu näin:

  1. Tee täyte. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita siihen suola. Anna kurkkuraasteen itkettyä noin 15 minuuttia. Puristele kaikki irtoava neste pois tiheää siivilää vasten. Sekoita jogurtti joukkoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja kevätsipuli varsineen ja sekoita ne täytteeseen. Mausta pippurilla.
  2. Leikkaa leipäviipaleista kuivat reunat pois. Lado kuusi viipaletta vieri viereen tarjoilu­vadille ja kostuta kasvisliemellä. Lusikoi täyte viipaleille. Murustele feta päälle. Lado toiset kuusi leipäviipaletta fetan päälle ja kostuta.
  3. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa. Levitä kuorrutus kauttaaltaan voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele kakku rucola-versoseoksella, vesimelonipalloilla, kurkkulastuilla ja oliiveilla.
MITÄ PIDIT?
5