


Kreikkalainen voileipäkakku – lumoavan raikas maku syntyy tsatsikin ja fetan yhdistelmästä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Kreikkalainen voileipäkakku täytetään tsatsiki-fetalla. Voit täyttää voileipäkakun valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen kelmutettuna jääkaapissa. Näin kakku tarvitsee vain koristella ennen tarjoilua.
Reseptin ainekset
12 annosta
12 viipaletta
vaalea paahtoleipää
2 dl
kasvislientä
Täyte
½
kurkku raasteena
½ tl
suolaa
400 g
kreikkalaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
1
kevätsipuli
¼ tl
mustapippuria
150 g
fetajuustoa
Kuorrutus
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
kreikkalaista jogurttia
Koristelu
3 dl
rucola-versoseosta
½ rku
lehtipersiljaa
mustia, kivettömiä kalamataoliiveja
vesimelonipalloja
kurkkulastuja
Kreikkalainen voileipäkakku valmistuu näin:
- Tee täyte. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita siihen suola. Anna kurkkuraasteen itkettyä noin 15 minuuttia. Puristele kaikki irtoava neste pois tiheää siivilää vasten. Sekoita jogurtti joukkoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja kevätsipuli varsineen ja sekoita ne täytteeseen. Mausta pippurilla.
- Leikkaa leipäviipaleista kuivat reunat pois. Lado kuusi viipaletta vieri viereen tarjoiluvadille ja kostuta kasvisliemellä. Lusikoi täyte viipaleille. Murustele feta päälle. Lado toiset kuusi leipäviipaletta fetan päälle ja kostuta.
- Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa. Levitä kuorrutus kauttaaltaan voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele kakku rucola-versoseoksella, vesimelonipalloilla, kurkkulastuilla ja oliiveilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat