Porkkanasämpylät – leivo sämpylät lukijamme Mikan kehutulla ohjeella
1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 30 minPorkkanasämpylät ovat lukijamme Mikan Voita ja suolaa -blogin kehutuin ohje. Leivo sämpylät Mikan suositulla reseptillä. Porkkanaraaste ja kaurahiutaleet tekevät sämpylöistä ihanan pehmeät ja maukkaat.
MU
MA
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.10.2019

Porkkanasämpylät – leivo sämpylät lukijamme Mikan kehutulla ohjeella
Ainekset (15 kpl)
Porkkanasämpylät
- 5 dlvettä
- 25 gtuorehiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
- 3isoa porkkanaa (raastettuna 4 1/2 dl)
- 1 dlkaurahiutaleita
- 1 rklsiirappia
- 2 tlsuolaa
- 13-14 dlvehnäjauhoja
- 1/2 dlrypsiöljyä
Porkkanasämpylät leivotaan näin:
- Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi tai lämpimämmäksi (+42-asteiseksi), jos käytät kuivahiivaa. Huomaa, että jos porkkanaraaste on jääkaappikylmää, niin se laskee veden lämpötilaa.
- Lisää kuivahiiva tai liuota tuorehiiva. Lisää porkkanaraaste, kaurahiutaleet, siirappi ja suola. Sekoita.
- Sekoita taikinaa noin 5 desiä jauhoja. Lisää loput jauhoista vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Lisää myös öljy loppuvaiheessa.
- Taikina saa jäädä pehmeäksi, niin sämpylöistä tulee kuohkeita. Kohota taikinaa liinan alla 45–60 minuuttia.
- Levitä pöydälle reilusti jauhoja, jaa taikina 15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
- Nosta sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla vielä 20 minuuttia.
- Paista 225-asteisessa (kiertoilma)uunissa 10–13 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita. Anna sämpylöiden hieman jäähtyä liinan alla ennen leikkaamista.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.16