Porkkanasämpylät

1 h 30 min
4
0

Porkkanasämpylät

MU
0
4
Nämä ihanan pehmeät porkkanasämpylät valmistuvat kuopaisemalla, yhden kohotuksen taktiikalla. Täydellisen kätevät arkisämpylät saavat porkkanasoseesta kivan oranssihtavan värin.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 500 gporkkanaa (soseena, esim. Pirkka)
  • 1 dlvettä
  • 2 tlsokeria
  • 11 gkuivahiivaa (1 pss)
  • 7 dlsämpyläjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gvoita (sulatettuna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista porkkanasämpylät näin:

Kuumenna porkkanasose ja vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi, eli noin 42-asteiseksi. Lisää sekaan sokeri, kuivahiiva ja 1 dl jauhoja.

Sekoita ja anna taikinan seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia, tai kunnes neste kuplii.

Lisää suola ja alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Vaivaa joukkoon lopuksi sula voi.

Kuopaise taikinasta leipurinlastalla tai vastaavalla sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille. Sämpylät voivat olla eri muotoisia, kunhan ovat keskenään suunnilleen samankokoisia.

Peitä porkkanasämpylät leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.

Paista porkkanasämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Vinkki!

Valmiin porkkanasoseen tilalle voit keittää ja soseuttaa porkkanat itse. Lisää 250 grammaan keitettyjä ja kuorittuja porkkanoita 2 1/2 dl vettä ja soseuta tasaiseksi.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä