Porkkanasämpylät ovat lukijamme Mikan Voita ja suolaa -blogin kehutuin ohje. Leivo sämpylät Mikan suositulla reseptillä. Porkkanaraaste ja kaurahiutaleet tekevät sämpylöistä ihanan pehmeät ja maukkaat.
Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi tai lämpimämmäksi (+42-asteiseksi), jos käytät kuivahiivaa. Huomaa, että jos porkkanaraaste on jääkaappikylmää, niin se laskee veden lämpötilaa.
Lisää kuivahiiva tai liuota tuorehiiva. Lisää porkkanaraaste, kaurahiutaleet, siirappi ja suola. Sekoita.
Sekoita taikinaa noin 5 desiä jauhoja. Lisää loput jauhoista vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Lisää myös öljy loppuvaiheessa.
Taikina saa jäädä pehmeäksi, niin sämpylöistä tulee kuohkeita. Kohota taikinaa liinan alla 45–60 minuuttia.
Levitä pöydälle reilusti jauhoja, jaa taikina 15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
Nosta sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla vielä 20 minuuttia.
Paista 225-asteisessa (kiertoilma)uunissa 10–13 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita. Anna porkkanasämpylöiden hieman jäähtyä liinan alla ennen leikkaamista.