


Porkkanasämpylät – leivo sämpylät lukijamme Mikan kehutulla ohjeella
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Porkkanasämpylät ovat lukijamme Mikan Voita ja suolaa -blogin kehutuin ohje. Leivo sämpylät Mikan suositulla reseptillä. Porkkanaraaste ja kaurahiutaleet tekevät sämpylöistä ihanan pehmeät ja maukkaat.
Reseptin ainekset
15 kpl
Porkkanasämpylät
5 dl
vettä
25 g
tuorehiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
3
isoa porkkanaa (raastettuna 4 1/2 dl)
1 dl
kaurahiutaleita
1 rkl
siirappia
2 tl
suolaa
13-14 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä
Porkkanasämpylät – ohje:
- Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi tai lämpimämmäksi (+42-asteiseksi), jos käytät kuivahiivaa. Huomaa, että jos porkkanaraaste on jääkaappikylmää, niin se laskee veden lämpötilaa.
- Lisää kuivahiiva tai liuota tuorehiiva. Lisää porkkanaraaste, kaurahiutaleet, siirappi ja suola. Sekoita.
- Sekoita taikinaa noin 5 desiä jauhoja. Lisää loput jauhoista vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Lisää myös öljy loppuvaiheessa.
- Taikina saa jäädä pehmeäksi, niin sämpylöistä tulee kuohkeita. Kohota taikinaa liinan alla 45–60 minuuttia.
- Levitä pöydälle reilusti jauhoja, jaa taikina 15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
- Nosta sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla vielä 20 minuuttia.
- Paista 225-asteisessa (kiertoilma)uunissa 10–13 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita. Anna porkkanasämpylöiden hieman jäähtyä liinan alla ennen leikkaamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat