Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rapeat peltisämpylät

12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min

Pataleipä onnistuu myös sämpylöinä! Tosi rapsakat sämpylät paistuvat kypsiksi muffinivuoan kolosissa.

1.9.2016
Reseptin ainekset
12 kpl
4 dl
vehnäjauhoja
3 dl
hiivaleipäjauhoja
2 tl
suolaa
1/2 tl
kuivahiivaa (tai herneen kokoinen pala tuorehiivaa)
3 1/2 dl
vettä (vettä)
Vuoan voitelu
2 tl
ruokaöljyä

Peltisämpylät – ohje:

  1. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää noin 42-asteinen vesi ja sekoita nopeasti. Älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön 12–24 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän taikina saa makua.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Älä vaivaa, mutta kääntele se palloksi. Peitä liinalla ja anna kohota vielä uunin kuumenemisen ajan.
  3. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pane uuniin 12-koloinen tai isompi muffinipelti. Kun uuni on kuuma, jaa taikina niin moneen osaan kuin muffinipellissäsi on koloja. Ota pelti uunista ja sipaise nopeasti talouspaperilla jokaiseen koloon öljyä.
  4. Nosta koloihin taikinapalat ja nosta pelti takaisin uuniin. Pane foliopala löyhästi pellin päälle ja anna leipien paistua uunissa 20–30 minuuttia. Ota lopussa folio muutamaksi minuutiksi pois, jotta sämpylät saavat kauniin värin.
  5. Ota pelti uunista ja irrota sämpylät heti. Jos haluat pinnan säilyvän rapeana, älä peitä sämpylöitä kuumina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt