Patongit

2 h 40 min
4.5
0

Patongit

MU
KA
0
4.5
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

  • 4 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 6 dldurumvehnäjauhoja

Oliivitäyte

  • 2 dloliiveja (kalamata)
  • 2 dltuoretta basilikaa
  • 6 rklparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlmustapippuria

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h 20 min

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot (6–7 dl) vähitellen. Alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (huoneenlämmössä noin 1/2 tuntia tai jääkaapissa reilu tunti).

Poista oliiveista kivet. Pane kaikki ainekset kapeaan kulhoon ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella.

Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Kauli taikinapalat noin 35 × 20 cm:n levyiksi. Levitä oliivitäyte taikinalevyille. Kääri levyt rullalle kääretortun tapaan pidemmästä reunasta. Rullaa patonkien päät suipoiksi.

Nosta patongit saumapuoli alaspäin uunipellille kohoamaan. Leikkaa terävällä veitsellä patonkeihin vinot viillot. Kohota noin tunti huoneenlämmössä.

Paista patonkeja 250-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Jäähdytä patongit ritilällä ilman leivinliinaa, jotta ne pysyvät rapeina.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä