Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pehmeät spelttisämpylät

1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min

Pehmeät spelttisämpylät saavat makua spelttijauhoista ja rouheutta ruishiutaleista. Tässä on luottoresepti, johon palata aina uudelleen!

21.4.2011
Reseptin ainekset
30 kpl
5 dl
vettä
50 g
hiivaa
3 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
7 1/2 dl
spelttijauhoja (spelttihiivaleipäjauhoja)
4 dl
ruishiutaleita
1/2 dl
rypsiöljyä
Pinnalle
2 rkl
ruishiutaleita

Spelttisämpylät – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon siirappi ja suola.
  3. Alusta jauhot, hiutaleet ja öljy taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puolen tunnin ajan.
  4. Kumoa taikina jauhoiselle leivinpöydälle. Jaa taikina kahtia ja pyöritä palat tangoksi.
  5. Jaa kumpikin tanko 15 palaksi. Pyöritä palaset sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille kohoamaan puoleksi tunniksi.
  6. Voitele sämpylät halutessasi munalla ja ripottele päälle ruishiutaleilta.
  7. Paista pehmeitä spelttisämpylöitä uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt