


Pehmeät spelttisämpylät
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Pehmeät spelttisämpylät saavat makua spelttijauhoista ja rouheutta ruishiutaleista. Tässä on luottoresepti, johon palata aina uudelleen!
Reseptin ainekset
30 kpl
5 dl
vettä
50 g
hiivaa
3 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
7 1/2 dl
spelttijauhoja (spelttihiivaleipäjauhoja)
4 dl
ruishiutaleita
1/2 dl
rypsiöljyä
Pinnalle
2 rkl
ruishiutaleita
Spelttisämpylät – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita joukkoon siirappi ja suola.
- Alusta jauhot, hiutaleet ja öljy taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puolen tunnin ajan.
- Kumoa taikina jauhoiselle leivinpöydälle. Jaa taikina kahtia ja pyöritä palat tangoksi.
- Jaa kumpikin tanko 15 palaksi. Pyöritä palaset sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille kohoamaan puoleksi tunniksi.
- Voitele sämpylät halutessasi munalla ja ripottele päälle ruishiutaleilta.
- Paista pehmeitä spelttisämpylöitä uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat