Pehmeät spelttisämpylät
1 h 45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 15 minPehmeät spelttisämpylät saavat makua spelttijauhoista ja rouheutta ruishiutaleista. Tässä on luottoresepti, johon palata aina uudelleen!
KA
LA
MA
MU
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.4.2011

Pehmeät spelttisämpylät
Reseptin ainekset (30 kpl)
- 5 dlvettä
- 50 ghiivaa
- 3 rklsiirappia
- 1 tlsuolaa
- 7 1/2 dlspelttijauhoja (spelttihiivaleipäjauhoja)
- 4 dlruishiutaleita
- 1/2 dlrypsiöljyä
Pinnalle
- 2 rklruishiutaleita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon siirappi ja suola.
Alusta jauhot, hiutaleet ja öljy taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puolen tunnin ajan.
Kumoa taikina jauhoiselle leivinpöydälle. Jaa taikina kahtia ja pyöritä palat tangoksi.
Jaa kumpikin tanko 15 palaksi. Pyöritä palaset sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille kohoamaan puoleksi tunniksi.
Voitele sämpylät halutessasi munalla ja ripottele päälle ruishiutaleilta.
Paista pehmeitä spelttisämpylöitä uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 minuuttia.