Maku

Pehmeät spelttisämpylät

1 h 45 min
3.9
5

Pehmeät spelttisämpylät

KA
LA
MA
MU
5
3.9
Pehmeät spelttisämpylät saavat makua spelttijauhoista ja rouheutta ruishiutaleista. Tässä on luottoresepti, johon palata aina uudelleen!
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 3 rklsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 7 1/2 dlspelttijauhoja (spelttihiivaleipäjauhoja)
  • 4 dlruishiutaleita
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Pinnalle

  • 2 rklruishiutaleita

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon siirappi ja suola.

Alusta jauhot, hiutaleet ja öljy taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puolen tunnin ajan.

Kumoa taikina jauhoiselle leivinpöydälle. Jaa taikina kahtia ja pyöritä palat tangoksi.

Jaa kumpikin tanko 15 palaksi. Pyöritä palaset sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille kohoamaan puoleksi tunniksi.

Voitele sämpylät halutessasi munalla ja ripottele päälle ruishiutaleilta.

Paista pehmeitä spelttisämpylöitä uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä