Kotivinkki

Paras pataleipä

20 h 15 min
KA
LA
MA
MU
4.09
78

Pataleipä valmistuu todella pienellä vaivalla. Nauti itse tehdystä leivästä vaikka joka päivä! Pieni hiivamäärä ja pitkä kohoamisaika tekevät pataleivästä ihanan kuohkean ja rapeapintaisen.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (1 kpl)

Pataleipä

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 ½–2 tlsuolaa
  • ½ tlkuivahiivaa tai herneen kokoinen pala tuorehiivaa
  • 3 ½ dlvettä

Lisäksi

  • rypsiöljyä

Tee näin

20 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 h
MITÄ PIDIT?
4.09