Joulukarkit x 18 – ihanilla ohjeillamme valmistat namut joka makuun
Ruoka
Joulukarkit x 18 – ihanilla ohjeillamme valmistat namut joka makuun
Joulukarkit maistuvat parhailta itse tehtyinä. Kokosimme ihanat ohjeet fudgeista marmeladeihin ja toffeista suklaakonvehteihin. Valitse suosikkisi ja valmista suloisen herkulliset joulukarkit itselle tai pukinkonttiin!
Julkaistu 19.12.2022
Meillä kotona

Joulukarkit – suussasulavat suklaanamit

Suklaakonvehdit

Suklaanougat'sta, marsipaanista, suklaasta ja pähkinärouheesta – niistä on ylelliset suklaakonvehdit tehty! Herkkupallerot syntyvät vieläpä yllättävän helposti.

Minttu-suklaakonvehdit

Tummat minttu-suklaakonvehdit on helppo valmistaa. Suklaakuori ja raikas piparminttutäyte tuovat mieleen iki-ihanat After Eight -makeiset.

Joulusuklaalevyt

Joulusuklaalevyt valmistuvat piparkakkumuotteihin valaen ja suosikkiherkuilla koristellen – tekisitkö karpalo-suklaasydämiä vai sittenkin pähkinäisiä kuusia? Tässä puuhassa vain mielikuvitus on rajana!

Suklaakrokantti

Itse tehty suklaakrokantti muistuttaa suosittua Daim-suklaata. Halutessasi voit lisätä siihen joulun makua vaikkapa appelsiininkuorella. Takaamme, että teet maistettuasi vielä toisenkin levyllisen!

Suklaalusikat

Söpöt suklaalusikat voi herkutella sellaisinaan tai sulattaa kuumaan maitoon, jolloin saa lämmittävän juoman. Hyödynnä vaikka vanhoja metalliaterimia, ja koristele suklaiset lusikanpesät makusi mukaan.

Geisha-tryffelit

Pähkinäisen suklaan ystävä ihastuu takuulla Geisha-tryffeleihin! Tarvitset näihin palloihin vain kaksi raaka-ainetta ja koristeluun kaakaojauhetta, pähkinä- tai suklaarouhetta.

Joulukarkit – reseptit klassisten karkkien ystävälle

Marmeladikarkit

Marmeladi kuuluu kiinteästi suomalaiseen jouluun. Punaiset ja vihreät marmeladikarkit valmistetaan omenasoseesta ja marjamehusta. Kokeilunhaluinen testaa myös suklaakuorrutteisia markkuja.

Toffee suolahippusilla

Paras toffee syntyy itse keittämällä. Täydellinen makuelämys syntyy, kun ripottelet makean toffeen päälle suolahippuja.

Lumikarpalot

Nostalgiset lumikarpalot valmistuvat käden käänteessä. Purtaessa karpalot napsahtavat hauskasti ja makean tomusokerikerroksen alta pirskaltelee kirpeä sisus. Näihin saattaa jäädä vakavasti koukkuun!

Fudge

Pehmeä kermakaramelli fudge on täyteläisten joulukarkkien klassikko. Katso perinteinen fudgereseptimme tai kokeile taivaallista biscoff-fudgea. Se lainaa makunsa perinteisiltä kandisokerikekseiltä. Mikä vielä parempaa, näihin makeisiin tarvitaan vain neljä ainesosaa!

Astetta hupsummat fudget

Jos haluat heittäytyä luovaksi, kokeile myös arpakuutioiksi koristeltuja fudgeja ja toffeita. Valitse herkkunoppiin mielesi mukaan vaniljan tai salmiakkisuklaan makua.

Joulukarkit – piparia ja muita jouluisia makuja

Piparipallot

Kuin lumipalloja, mutta piparista! Valkosuklaalla ja kookoksella kuorrutetut piparipallot kätkevät sisäänsä myös Daim-suklaata ja mantelirouhetta. Voit myös soveltaa reseptiä vaikka käyttämällä kuorrutteeseen maitosuklaata.

Tyrnimarmeladit

Vegaaniset tyrnimarmeladit hyydytetään agar agar -jauheen avulla. Makeankirpeät karkit kieritellään joulun hengessä kanelisokerissa.

Glögimarmeladit

Vai tekisitkö sittenkin glögin makuista marmeladia? Dr. Sugar -bloggaajien toivenamut ovat asiaan kuuluvan punaisia ja niin ikään vegaanisia.

Taatelipallot

Tämän yksinkertaisemmaksi ei makeisten teko muutu: taatelipallot valmistuvat sekoittamalla kaikki aineet yleiskoneella ja pyörittelemällä seoksesta palleroita. Naposteltavat saavat juhlavan ilmeen, kun pyörittelet ne kullanvärisessä tomuvärissä.

Piparifudge

Jos rakastat sekä rapeita piparkakkuja että tahmeaa fudgea, tämä ohje on sinulle! Piparifudge maistuu aivan joululta: sen takaavat piparkakkujen lisäksi kuivatut karpalot, kaneli ja pinnalle rikotut karkkitangot.

Helppo piparminttufudge

Kaipaisitko sittenkin fudgen joukkoon raikkautta? Nämä joulukarkit valmistuvat ilman keittämistä. Piparmintulta maistuvat fudgepalat koristellaan jouluisiksi punaisella koristelugeelillä.

Kesä talven keskelle? Kokeile myös suklaalla silattuja vadelmavaahtokarkkeja

Dr. Sugar -blogin reseptillä voi valmistaa karkkeja muistakin marjoista tai hedelmistä. Aidoista vadelmista makunsa saavat vaahtikset tekevät varmasti vaikutuksen myös lahjana, kun vielä dippaat ne suklaaseen.

Muokattu 19.12.2022: Lisätty runsaasti uusia reseptejä ja kuvia. Juttu on julkaistu alun perin 23.10.2017.

Kommentoi »