
Joulukarkit – suussasulavat suklaanamit
Suklaakonvehdit
Suklaanougat'sta, marsipaanista, suklaasta ja pähkinärouheesta – niistä on ylelliset suklaakonvehdit tehty! Herkkupallerot syntyvät vieläpä yllättävän helposti.
Minttu-suklaakonvehdit
Tummat minttu-suklaakonvehdit on helppo valmistaa. Suklaakuori ja raikas piparminttutäyte tuovat mieleen iki-ihanat After Eight -makeiset.
Joulusuklaalevyt
Joulusuklaalevyt valmistuvat piparkakkumuotteihin valaen ja suosikkiherkuilla koristellen – tekisitkö karpalo-suklaasydämiä vai sittenkin pähkinäisiä kuusia? Tässä puuhassa vain mielikuvitus on rajana!
Suklaakrokantti
Itse tehty suklaakrokantti muistuttaa suosittua Daim-suklaata. Halutessasi voit lisätä siihen joulun makua vaikkapa appelsiininkuorella. Takaamme, että teet maistettuasi vielä toisenkin levyllisen!
Suklaalusikat
Söpöt suklaalusikat voi herkutella sellaisinaan tai sulattaa kuumaan maitoon, jolloin saa lämmittävän juoman. Hyödynnä vaikka vanhoja metalliaterimia, ja koristele suklaiset lusikanpesät makusi mukaan.
Geisha-tryffelit
Pähkinäisen suklaan ystävä ihastuu takuulla Geisha-tryffeleihin! Tarvitset näihin palloihin vain kaksi raaka-ainetta ja koristeluun kaakaojauhetta, pähkinä- tai suklaarouhetta.
Joulukarkit – reseptit klassisten karkkien ystävälle
Marmeladikarkit
Marmeladi kuuluu kiinteästi suomalaiseen jouluun. Punaiset ja vihreät marmeladikarkit valmistetaan omenasoseesta ja marjamehusta. Kokeilunhaluinen testaa myös suklaakuorrutteisia markkuja.
Toffee suolahippusilla
Paras toffee syntyy itse keittämällä. Täydellinen makuelämys syntyy, kun ripottelet makean toffeen päälle suolahippuja.
Lumikarpalot
Nostalgiset lumikarpalot valmistuvat käden käänteessä. Purtaessa karpalot napsahtavat hauskasti ja makean tomusokerikerroksen alta pirskaltelee kirpeä sisus. Näihin saattaa jäädä vakavasti koukkuun!
Fudge
Pehmeä kermakaramelli fudge on täyteläisten joulukarkkien klassikko. Katso perinteinen fudgereseptimme tai kokeile taivaallista biscoff-fudgea. Se lainaa makunsa perinteisiltä kandisokerikekseiltä. Mikä vielä parempaa, näihin makeisiin tarvitaan vain neljä ainesosaa!
Astetta hupsummat fudget
Jos haluat heittäytyä luovaksi, kokeile myös arpakuutioiksi koristeltuja fudgeja ja toffeita. Valitse herkkunoppiin mielesi mukaan vaniljan tai salmiakkisuklaan makua.
Joulukarkit – piparia ja muita jouluisia makuja
Piparipallot
Kuin lumipalloja, mutta piparista! Valkosuklaalla ja kookoksella kuorrutetut piparipallot kätkevät sisäänsä myös Daim-suklaata ja mantelirouhetta. Voit myös soveltaa reseptiä vaikka käyttämällä kuorrutteeseen maitosuklaata.
Tyrnimarmeladit
Vegaaniset tyrnimarmeladit hyydytetään agar agar -jauheen avulla. Makeankirpeät karkit kieritellään joulun hengessä kanelisokerissa.
Glögimarmeladit
Vai tekisitkö sittenkin glögin makuista marmeladia? Dr. Sugar -bloggaajien toivenamut ovat asiaan kuuluvan punaisia ja niin ikään vegaanisia.
Taatelipallot
Tämän yksinkertaisemmaksi ei makeisten teko muutu: taatelipallot valmistuvat sekoittamalla kaikki aineet yleiskoneella ja pyörittelemällä seoksesta palleroita. Naposteltavat saavat juhlavan ilmeen, kun pyörittelet ne kullanvärisessä tomuvärissä.
Piparifudge
Jos rakastat sekä rapeita piparkakkuja että tahmeaa fudgea, tämä ohje on sinulle! Piparifudge maistuu aivan joululta: sen takaavat piparkakkujen lisäksi kuivatut karpalot, kaneli ja pinnalle rikotut karkkitangot.
Helppo piparminttufudge
Kaipaisitko sittenkin fudgen joukkoon raikkautta? Nämä joulukarkit valmistuvat ilman keittämistä. Piparmintulta maistuvat fudgepalat koristellaan jouluisiksi punaisella koristelugeelillä.
Kesä talven keskelle? Kokeile myös suklaalla silattuja vadelmavaahtokarkkeja
Dr. Sugar -blogin reseptillä voi valmistaa karkkeja muistakin marjoista tai hedelmistä. Aidoista vadelmista makunsa saavat vaahtikset tekevät varmasti vaikutuksen myös lahjana, kun vielä dippaat ne suklaaseen.
Muokattu 19.12.2022: Lisätty runsaasti uusia reseptejä ja kuvia. Juttu on julkaistu alun perin 23.10.2017.