Suu makeaksi! Suklaalusikat ovat täydellinen joululahja suklaan ystäville
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Valmista suloiset suklaalusikat vanhoihin metalliaterimiin tai vaikka jouluaiheisiin lusikoihin. Suklaalusikat voi napostella joko sellaisinaan tikkareina tai nostaa kuumaan maitoon, jolloin saat ihanan juoman.
KA
GL
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.12.2021

Suu makeaksi! Suklaalusikat ovat täydellinen joululahja suklaan ystäville
Reseptin ainekset (noin 8 kpl)
- 120 gmaitosuklaata
- 120 gtummaa suklaata
Koristeluun
- kuivattua vadelmarouhetta
- kookoshiutaleita
- karkkeja tai Marianne Crush -leivontarouhetta
- strösseleitä
- suklaapaloja
- keksimurua
- vaahtokarkkeja
- pekaanipähkinöitä
- lakua
Suklaalusikat tehdään näin:
- Paloittele suklaat kahteen kulhoon. Sulata mikrossa tai vesihauteessa.
- Laita lusikat riviin esimerkiksi pellin reunaa vasten niin, että lusikka on suorassa. Lusikoi varovasti suklaata lusikoiden pesäosaan.
- Koristele pinta haluamallasi tavalla.
- Anna kovettua viileässä. Suklaalusikat säilyvät kylmässä pari päivää.

Suklaatikkarit muuntautuvat talvisessa taikatempussa unelmien kaakaoksi – uita kuumassa maidossa ja nauti!
Kotivinkki

Poks, kaakaossasi on yllätys! Maailmalla suositut kaakaopommit tekevät talvisesta herkkuhetkestä maagisen
Kotivinkki

Itse tehty suklaalevy on helppo räätälöidä oman maun mukaan – sulata suklaa ja kuorruta se lempiherkuillasi
Meillä kotona

Suklaakrokantti – rouskuvan rapea herkku, joka hurmaa Daim-suklaan ystävän
Meillä kotona

Itse tehty daim – rapea mantelikrokantti ja paksu suklaakerros ovat lyömätön yhdistelmä
Kotivinkki

Suloista piparkakun tuoksua kuusen alle! Makoisat piparitoffeet valmistuvat vähällä vaivalla ja hurmaavat saajansa ikihyviksi
Kotivinkki

Vadelmatryffelit – neljän raaka-aineen suklaakonvehdit saavat marjaisan maun vadelmalikööristä
Meillä kotona

Suklaakonvehdit – näin valmistat itse helposti konvehdit, jotka vetävät vertoja parhaimmankin suklaapuodin herkuille
Maku