Maku

Tyrnimarmeladit

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Hyydytä kauniin keltainen tyrnimehu agar-jauheen avulla täydellisen makeankirpeiksi tyrnimarmeladeiksi. Kierittely kanelisokerissa antaa tyrnimarmeladille viimeisen silauksen.
GL
MA
MU
VE
4.1
5
Julkaistu: 16.2.2017


Ainekset (40 kpl)

  • 2 dltyrnitäysmehua
  • 3 dlvettä
  • 5 dlsokeria
  • 2 rklagar agar -jauhetta (apteekista)

Pinnalle

  • 1 dlsokeria (erikoishienoa, Siro)
  • 2 tlkanelia
Tulosta

Tyrnimarmeladit valmistetaan näin:

  1. Mittaa mehu, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Ripottele agar-jauhe kiehuvaan nesteeseen hyvin sekoittaen. (Agar-jauheen voi sekoittaa myös kylmään nesteseokseen.) Keitä seosta 2 minuuttia.
  3. Kaada marmeladiliemi vuokaan (esimerkiksi Teema-vati 16 cm x 36 cm). Jos käytät metallista vuokaa, vuoraa se leivinpaperilla.
  4. Hyydytä marmeladilevyä huoneenlämmössä tai viileässä 2 tuntia.
  5. Ota muotilla kuvioita tai leikkaa hyytynyt marmeladilevy paloiksi. Anna palojen kuivua leivinpaperin päällä vielä 5–6 tuntia, välillä käännellen.
  6. Kun pinta on kuiva, kierittele marmeladit kaneli-sokeriseoksessa. Jos pinta ei ole kuivunut hyvin, sokeri sulaa. Voit kuivattaa marmeladeja vielä runsaassa sokerissa seuraavaan päivään.
  7. Purkita ja säilytä tyrnimarmeladit huoneenlämmössä. Marmeladit säilyvät 1–2 viikkoa.
5 kommenttia