Maku

Tyrnimarmeladit

4 h 30 min
5
0

Tyrnimarmeladit

GL
MA
MU
VE
0
5
Hyydytä kauniin keltainen tyrnimehu agar-jauheen avulla täydellisen makeankirpeiksi tyrnimarmeladeiksi. Kierittely kanelisokerissa antaa tyrnimarmeladille viimeisen silauksen.
Teksti Tanja Pellikka, Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 2 dltyrnimehua
  • 3 dlvettä
  • 5 dlsokeria
  • 2 rklagar agar -jauhetta (apteekista)

Pinnalle

  • 1 dlsokeria (erikoishienoa, Siro)
  • 2 tlkanelia

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Valmista tyrnimarmeladit näin:

Mittaa mehu, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.

Ripottele agar-jauhe kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen. Keitä 2 minuuttia.

Kaada marmeladiliemi vuokaan (esimerkiksi Teema-vati 16 cm x 36 cm). Jos käytät metallista vuokaa, vuoraa se leivinpaperilla.

Hyydytä marmeladit huoneenlämmössä tai viileässä noin tunti.

Ota muotilla kuvioita tai leikkaa hyytynyt marmeladilevy paloiksi. Anna palojen kuivua leivinpaperin päällä vielä 2–3 tuntia.

Kierittele marmeladit kaneli-sokeriseoksessa. Jos pinta ei ole kuivunut hyvin, sokeri sulaa.

Purkita ja säilytä tyrnimarmeladit huoneenlämmössä kosteudelta suojassa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä