Tyrnimarmeladit
4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h Hyydytä kauniin keltainen tyrnimehu agar-jauheen avulla täydellisen makeankirpeiksi tyrnimarmeladeiksi. Kierittely kanelisokerissa antaa tyrnimarmeladille viimeisen silauksen.
GL
MA
MU
VE
4.1
Kuvat
Julkaistu 16.2.2017

Tyrnimarmeladit
Reseptin ainekset (40 kpl)
- 2 dltyrnitäysmehua
- 3 dlvettä
- 5 dlsokeria
- 2 rklagar agar -jauhetta (apteekista)
Pinnalle
- 1 dlsokeria (erikoishienoa, Siro)
- 2 tlkanelia
Tyrnimarmeladit valmistetaan näin:
- Mittaa mehu, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Ripottele agar-jauhe kiehuvaan nesteeseen hyvin sekoittaen. (Agar-jauheen voi sekoittaa myös kylmään nesteseokseen.) Keitä seosta 2 minuuttia.
- Kaada marmeladiliemi vuokaan (esimerkiksi Teema-vati 16 cm x 36 cm). Jos käytät metallista vuokaa, vuoraa se leivinpaperilla.
- Hyydytä marmeladilevyä huoneenlämmössä tai viileässä 2 tuntia.
- Ota muotilla kuvioita tai leikkaa hyytynyt marmeladilevy paloiksi. Anna palojen kuivua leivinpaperin päällä vielä 5–6 tuntia, välillä käännellen.
- Kun pinta on kuiva, kierittele marmeladit kaneli-sokeriseoksessa. Jos pinta ei ole kuivunut hyvin, sokeri sulaa. Voit kuivattaa marmeladeja vielä runsaassa sokerissa seuraavaan päivään.
- Purkita ja säilytä tyrnimarmeladit huoneenlämmössä. Marmeladit säilyvät 1–2 viikkoa.