Heitetäänkö noppaa? Herkkunopat ovat joulun lystikkäin lahja tai tarjottava – vaniljafudge ja salmiakkinen suklaatoffee sulavat suuhun
Kasvis
3 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 3 h
Herkkunopat saavat pienet ja isommatkin herkkusuut innostumaan. Nonparellien sijaan voit käyttää noppien pilkkuina punaisia roseepippureita. Entä tarttuuko toffee veitseen? Kasta veitsi höyryävän kuumaan veteen.
Hienonna suklaa, raaputa vaniljatangoista siemenet ja sekoita ne kuumennettuun maitoon. Sekoita seosta puuhaarukalla kattilan pohjia myöten.
Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun (8 × 15 cm) vuokaan. Anna jäähtyä hetki. Ripottele pintaan suolaa.
Jätä kovettumaan vähintään muutamaksi tunniksi.
Leikkaa toffee kahden sentin kuutioiksi. Painele nonparelleilla kuutioiden sivuille nopan luvut, ennen kuin toffee on täysin kovettunut. Säilytä viileässä.
Salmiakkinen suklaatoffee
Sulata suklaa. Kuumenna kerma kattilassa ja sulata turkinpippurirouhe siihen.
Lisää sokeri, siirappi ja voi. Keitä voimakkaasti poreillen 10 minuuttia.
Siirrä kattila liedeltä ja sekoita suklaa joukkoon. Jos haluat sysimustaa fudgea, lisää massaan elintarvikeväriä.
Kaada kuuma toffeeseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 17 × 17 cm). Jäähdytä huoneenlämmössä (jäähtymisaika on 3–12 tuntia riippuen massan paksuudesta). Leikkaa toffee parin sentin kuutioiksi.
Painele nonparellit herkkunoppien sivuille, ennen kuin toffee on täysin kovettunut. Toffee säilyy reilun viikon hyvänä viileässä säilytettynä.
Vinkki!
Tee pisaratesti eli pudota ½ teelusikallista kuumaa toffeemassaa kylmään veteen ja anna jäähtyä hetki. Toffee on valmista, jos seos jähmettyy ja voit muotoilla siitä pallon.