Piparifudge – valkosuklaasta, pipareista ja karpaloista pyöräytetyt makupalat saavat himoitsemaan heti lisää

2 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
2 h
Piparifudge on vastustamaton naposteltava! Makea pikkuherkku valmistuu helposti ja maistuu joulukautena. Koristele piparifudget karkkirouheella ja karpalojauheella.
0
0
Julkaistu: 24.11.2020


Ainekset (30 kpl)

Piparifudge

  • 1 pkt (200 g) pipareita
  • 1 ps (150 g) kuivattuja pehmeitä karpaloita
  • 600 g valkosuklaata
  • 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl kanelia
  • ¼ tl aitovaniljajauhetta

Päälle

  • 5karkkitankoa
  • 2 tlkarpalojauhetta
Tulosta

Piparifudge valmistetaan näin:

  1. Rouhi piparit kevyesti.
  2. Vuoraa uunivuoka (noin 25 × 25 cm) leivinpaperilla. Voitele paperi.
  3. Mittaa valkosuklaa, maitotiiviste, sitruunankuori ja mausteet kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä tasaiseksi sekoittaen. Säästä osa piparirouheesta ja karpaloista koristeeksi ja kaada loput suklaamassaan. Pyöräytä varovasti tasaiseksi.
  4. Kaada massa vuokaan. Painele pinnalle loput piparit ja karpalot. Koristele karkkirouheella ja karpalojauheella.
  5. Siirrä vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna jähmettyä ainakin pari tuntia.
  6. Leikkaa piparifudget palasiksi terävällä veitsellä. Piparifudget säilyvät jääkaapissa peitettyinä muutaman päivän.
Kommentoi »