


Piparifudge – valkosuklaasta, pipareista ja karpaloista pyöräytetyt makupalat saavat himoitsemaan heti lisää
2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 0 min
Piparifudge on vastustamaton naposteltava! Makea pikkuherkku valmistuu helposti ja maistuu joulukautena. Koristele piparifudget karkkirouheella ja karpalojauheella.
Reseptin ainekset
30 kpl
Piparifudge
1 pkt (200 g)
pipareita
1 ps (150 g)
kuivattuja pehmeitä karpaloita
600 g
valkosuklaata
1 tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1 tl
sitruunankuoriraastetta
½ tl
suolaa
½ tl
kanelia
¼ tl
aitovaniljajauhetta
Päälle
5
karkkitankoa
2 tl
karpalojauhetta
Piparifudge – ohje:
- Rouhi piparit kevyesti.
- Vuoraa uunivuoka (noin 25 × 25 cm) leivinpaperilla. Voitele paperi.
- Mittaa valkosuklaa, maitotiiviste, sitruunankuori ja mausteet kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä tasaiseksi sekoittaen. Säästä osa piparirouheesta ja karpaloista koristeeksi ja kaada loput suklaamassaan. Pyöräytä varovasti tasaiseksi.
- Kaada massa vuokaan. Painele pinnalle loput piparit ja karpalot. Koristele karkkirouheella ja karpalojauheella.
- Siirrä vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna jähmettyä ainakin pari tuntia.
- Leikkaa piparifudget palasiksi terävällä veitsellä. Piparifudget säilyvät jääkaapissa peitettyinä pari viikkoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat