4,3(4)
Piparifudge – valkosuklaasta, pipareista ja karpaloista pyöräytetyt makupalat saavat himoitsemaan heti lisää
Kasvis
2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h
Piparifudge on vastustamaton naposteltava! Makea pikkuherkku valmistuu helposti ja maistuu joulukautena. Koristele piparifudget karkkirouheella ja karpalojauheella.
24.11.2020
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
30 kpl
Piparifudge
1 pkt (200 g) pipareita
1 ps (150 g) kuivattuja pehmeitä karpaloita
600 g valkosuklaata
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
1 tl sitruunankuoriraastetta
½ tl suolaa
½ tl kanelia
¼ tl aitovaniljajauhetta
Päälle
5karkkitankoa
2 tlkarpalojauhetta

Piparifudge – ohje:

  1. Rouhi piparit kevyesti.
  2. Vuoraa uunivuoka (noin 25 × 25 cm) leivinpaperilla. Voitele paperi.
  3. Mittaa valkosuklaa, maitotiiviste, sitruunankuori ja mausteet kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä tasaiseksi sekoittaen. Säästä osa piparirouheesta ja karpaloista koristeeksi ja kaada loput suklaamassaan. Pyöräytä varovasti tasaiseksi.
  4. Kaada massa vuokaan. Painele pinnalle loput piparit ja karpalot. Koristele karkkirouheella ja karpalojauheella.
  5. Siirrä vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna jähmettyä ainakin pari tuntia.
  6. Leikkaa piparifudget palasiksi terävällä veitsellä. Piparifudget säilyvät jääkaapissa peitettyinä pari viikkoa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo