Piparifudge – valkosuklaasta, pipareista ja karpaloista pyöräytetyt makupalat saavat himoitsemaan heti lisää
2 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
2 h Piparifudge on vastustamaton naposteltava! Makea pikkuherkku valmistuu helposti ja maistuu joulukautena. Koristele piparifudget karkkirouheella ja karpalojauheella.
KA
4.3
Kuvat
Julkaistu 24.11.2020

Piparifudge – valkosuklaasta, pipareista ja karpaloista pyöräytetyt makupalat saavat himoitsemaan heti lisää
Reseptin ainekset (30 kpl)
Piparifudge
- 1 pkt (200 g) pipareita
- 1 ps (150 g) kuivattuja pehmeitä karpaloita
- 600 g valkosuklaata
- 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl kanelia
- ¼ tl aitovaniljajauhetta
Päälle
- 5karkkitankoa
- 2 tlkarpalojauhetta
Piparifudge – ohje:
- Rouhi piparit kevyesti.
- Vuoraa uunivuoka (noin 25 × 25 cm) leivinpaperilla. Voitele paperi.
- Mittaa valkosuklaa, maitotiiviste, sitruunankuori ja mausteet kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä tasaiseksi sekoittaen. Säästä osa piparirouheesta ja karpaloista koristeeksi ja kaada loput suklaamassaan. Pyöräytä varovasti tasaiseksi.
- Kaada massa vuokaan. Painele pinnalle loput piparit ja karpalot. Koristele karkkirouheella ja karpalojauheella.
- Siirrä vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna jähmettyä ainakin pari tuntia.
- Leikkaa piparifudget palasiksi terävällä veitsellä. Piparifudget säilyvät jääkaapissa peitettyinä muutaman päivän.

Joulukarkit x 18 – ihanilla ohjeillamme valmistat namut joka makuun

Valkosuklaa-kookospallot
Maku

Piparitryffelit – pyöräytä kimaltavat pallurat makeaksi joulunaposteltavaksi tai lahjaksi suklaanystävälle
Meillä kotona

Jouluvalkosuklaa
Maku

Helpot suklaatryffelit – nämä joulukarkit viedään käsistä!
Meillä kotona

Hiilikarkit – lakritsijauheella ja piparimuruilla maustetut riisimuropallerot maistuvat ihan hopeatoffeelta
Maku

Mikrofudge – kolmen raaka-aineen pikaherkku taltuttaa suklaanhimon
Kotivinkki

Helppo piparminttufudge
Maku