


Marmeladikarkit – valmista itse joulun suosikkimakeiset, joita tekee mieli napsia yksi jos toinenkin!
73 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 72 h 0 min
Marmeladikarkit ovat ihana lahja tai makea naposteltava pikkujouluihin. Ilmatiiviissä rasiassa marleladit säilyvät noin viikon – jos maltat pitää näppisi niistä erossa!
Reseptin ainekset
30–40 kpl
30 g
agar-agar-hiutaleita
1 l
vettä
1 kg
sokeria
2 dl
glukoosisiirappia
3 dl
omenasosetta
2 dl
marjamehua
2 tl
sitruuna- tai viinihappoa
vihreää ja punaista elintarvikeväriä
Pinnalle
erikoishienoa sokeria
Marmeladikarkit valmistetaan näin:
- Mittaa agar-agar-hiutaleet ja vesi kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
- Lisää sokeri ja siirappi. Jatka keittämistä puolisen tuntia, kunnes seos kirkastuu. Kuori lusikalla pois pinnalle muodostuvaa valkoista vaahtoa. Jäähdytä seos.
- Lisää jäähtyneeseen seokseen omenasose, marjamehu ja viinihappo.
- Jaa seos kahteen kulhoon ja värjää kumpikin seos muutamalla tipalla elintarvikeväriä. Kaada seokset reunallisiin kelmulla vuorattuihin vuokiin. Anna hyytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
- Leikkaa marmeladi pieniksi kuutioiksi tai painele siitä pienillä muoteilla kuvioita. Anna palojen kuivua pari vuorokautta huoneenlämmössä.
- Kieritä marmeladit yksitellen erikoishienossa sokerissa.
Vinkki!
Värjää marmeladit haluamallasi elintarvikevärillä. Muista kuivattaa ne hyvin, sillä sokeri ei pysy kostean marmeladin pinnalla vaan liukenee. Marmeladit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa noin viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat