Marmeladikarkit – valmista itse joulun suosikkimakeiset, joita tekee mieli napsia yksi jos toinenkin!
Gluteeniton
Vegaaninen
73 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 72 h
Marmeladikarkit ovat ihana lahja tai makea naposteltava pikkujouluihin. Ilmatiiviissä rasiassa marleladit säilyvät noin viikon – jos maltat pitää näppisi niistä erossa!
Mittaa agar-agar-hiutaleet ja vesi kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
Lisää sokeri ja siirappi. Jatka keittämistä puolisen tuntia, kunnes seos kirkastuu. Kuori lusikalla pois pinnalle muodostuvaa valkoista vaahtoa. Jäähdytä seos.
Lisää jäähtyneeseen seokseen omenasose, marjamehu ja viinihappo.
Jaa seos kahteen kulhoon ja värjää kumpikin seos muutamalla tipalla elintarvikeväriä. Kaada seokset reunallisiin kelmulla vuorattuihin vuokiin. Anna hyytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Leikkaa marmeladi pieniksi kuutioiksi tai painele siitä pienillä muoteilla kuvioita. Anna palojen kuivua pari vuorokautta huoneenlämmössä.
Värjää marmeladit haluamallasi elintarvikevärillä. Muista kuivattaa ne hyvin, sillä sokeri ei pysy kostean marmeladin pinnalla vaan liukenee. Marmeladit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa noin viikon.