Suklaakrokantti – rouskuvan rapea herkku, joka hurmaa Daim-suklaan ystävän
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Suklaakrokantti on parhaimmillaan ohuena levynä, jotta hampaille ei tule liikaa töitä. Maraboun maitosuklaalla saat aidon Daim-maun. Voit maustaa krokantin appelsiininkuorella tai muulla jouluisella aromilla.
MU
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.11.2021

Suklaakrokantti – rouskuvan rapea herkku, joka hurmaa Daim-suklaan ystävän
Reseptin ainekset (noin 10 annosta)
- 2 dlvaaleaa siirappia
- 2 dlkuohukermaa
- 2 dlsokeria
- 2 rklmantelirouhetta tai -jauhetta
- 2 rklvoita
- 150 gmaitosuklaata (Marabou)
Suklaakrokantti valmistuu näin:
- Mittaa siirappi, kerma, sokeri ja mantelirouhe kattilaan. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on 130–140 astetta lämmintä. Mitä kuumempi seos, sitä kovempaa ja rapeampaa krokantista tulee. Lisää voi ja anna sulaa seokseen. Sekoita seosta koko ajan, varsinkin keittämisen loppupuolella. Varo polttamasta. Seos paksuuntuu keittämisen aikana, mihin menee noin 20 minuuttia.
- Levitä kinuski lastalla ohuelti leivinpaperille pellille. Seos jämähtää melko nopeasti, joten ole ripeä. Anna kovettua huoneenlämmössä.
- Sulata paloiteltu maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kaada sula suklaa kinuskilevylle ja levitä se lastalla tai sudilla. Tee suklaaseen haarukalla raitoja. Laita krokanttilevy jääkaappiin jähmettymään. Suklaakrokantti säilyy kylmässä noin viikon.

Itse tehty daim – rapea mantelikrokantti ja paksu suklaakerros ovat lyömätön yhdistelmä
Kotivinkki

Jouluinen itse tehty Daim
Maku

Helpot suklaatryffelit – nämä joulukarkit viedään käsistä!
Meillä kotona

Chocolate bark toffeella ja sormisuolahippusilla – näin teet suklaisen joulukaarnan Amerikan malliin
Meillä kotona

Artesaanin mantelikrokantti-suklaalevyt
Maku

Itse tehty toffee viimeistellään suolahippusin – tätä koukuttavaa herkkua on lähes mahdotonta vastustaa
Meillä kotona

Helppo piparminttufudge
Maku

Joulukarkit valmistuvat helposti myös kotikeittiössä – herkuttele namusilla itse tai anna lahjaksi rakkaimmillesi!