Suklaakrokantti – rouskuvan rapea herkku, joka hurmaa Daim-suklaan ystävän
Munaton
Kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Suklaakrokantti on parhaimmillaan ohuena levynä, jotta hampaille ei tule liikaa töitä. Maraboun maitosuklaalla saat aidon Daim-maun. Voit maustaa krokantin appelsiininkuorella tai muulla jouluisella aromilla.
Mittaa siirappi, kerma, sokeri ja mantelirouhe kattilaan. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on 130–140 astetta lämmintä. Mitä kuumempi seos, sitä kovempaa ja rapeampaa krokantista tulee. Lisää voi ja anna sulaa seokseen. Sekoita seosta koko ajan, varsinkin keittämisen loppupuolella. Varo polttamasta. Seos paksuuntuu keittämisen aikana, mihin menee noin 20 minuuttia.
Levitä kinuski lastalla ohuelti leivinpaperille pellille. Seos jämähtää melko nopeasti, joten ole ripeä. Anna kovettua huoneenlämmössä.
Sulata paloiteltu maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kaada sula suklaa kinuskilevylle ja levitä se lastalla tai sudilla. Tee suklaaseen haarukalla raitoja. Laita krokanttilevy jääkaappiin jähmettymään. Suklaakrokantti säilyy kylmässä noin viikon.