Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Fudge

9 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 8 h 0 min

Fudge on suussasulavan pehmeä kermakaramelli, jonka valmistus onnistuu kotikeittiössäkin. Perusohjetta on helppo muunnella erilaisilla mausteilla.

5.9.2010
Reseptin ainekset
40 palaa
Fudge
500 g
ruskeaa sokeria
1 tlk
kondensoitua maitoa (397 g)
2 dl
täysmaitoa
100 g
voita

Fudge – ohje:

  1. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 15 cm) ja vuoraa leivinpaperilla. Voitelu kiinnittää paperin vuokaan.
  2. Mittaa kaikki ainekset pinnoitettuun kattilaan. Keitä fudgea noin puoli tuntia jatkuvasti sekoittaen. Massan rakenne muuttuu ensin tasaisen juoksevaksi, sitten juoksevasta jähmeämmäksi.
  3. Pudota pisara massaa kylmään veteen. Jos se jähmettyy pehmeäksi, muotoiltavaksi pallukaksi, massa on valmista. Jos käytät lämpömittaria, massa on valmista, kun sen lämpötila on 115–116 astetta.
  4. Nosta keittoastia liedeltä. Edessä on vajaan puolen tunnin sekoittaminen. Sekoittamisen aikana massa jäähtyy, muuttuu kiiltävästä mataksi ja saa fudgelle tyypillisen murtuvan rakenteen.
  5. Lusikoi jäähtynyt, jähmeä fudge vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin. Anna herkun seistä kylmässä seuraavaan päivään.
  6. Ota fudgelevy leivinpapereineen vuoasta ja leikkaa ruuduiksi. Fudge säilyy rasiassa jääkaapissa useamman viikon.

Fudge ilman kondensoitua maitoa

  • 5 dl sokeria
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1/8 tl etikkaa
  • 100 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria 
  1. Mittaa kattilaan sokeri, maito ja etikka. Sekoita.
  2. Keitä seosta, kunnes se alkaa sakeutua ja väri muuttuu vaaleanruskeaksi. Seos kuohahtaa helposti, joten varaa reilunkokoinen kattila ja vahdi vieressä. Seos on todella kuumaa. Nosta kattila levyltä.
  3. Sekoita joukkoon voi ja vaniljasokeri. Vatkaa seosta puuhaarukalla, kunnes se on jäykähköä.
  4. Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Anna fudgeseoksen jähmettyä hetki ja merkitse palojen leikkauskohdat veitsellä.
  5. Anna fudgemassan jähmettyä kokonaan ja murra sitten paloiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt