4(5)
Geisha-tryffelit – täyteläisissä palleroissa ihastuttaa suosikkisuklaasta tuttu makumaailma
6 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h
Geisha-tryffelit saavat makunsa nimensä mukaisesti pähkinäisestä suosikkisuklaasta. Tarvitset palleroiden tekoon vain kaksi raaka-ainetta sekä kaakaojauhetta tai pähkinärouhetta koristeluun. Ihanan helppoa!
Julkaistu 19.12.2019
Kotivinkki
Reseptin ainekset 12 kpl
Geisha-tryffelit
225 gGeisha-suklaata
1 dlkuohukermaa
kaakaojauhetta, hasselpähkinä- tai suklaarouhetta

Geisha-tryffelit valmistetaan näin:

  1. Pilko karkit lämpöä kestävään kulhoon. Lämmitä kermaa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes se kiehahtaa. Kaada kerma karkkien päälle. Odota pari minuuttia ja sekoita sitten tasaiseksi. Jos seokseen jää paakkuja, lämmitä sitä vielä hetki vesihauteessa.
  2. Laita kelmu kulhon päälle ja siirrä tryffeliseos jääkaappiin kuudeksi tunniksi.
  3. Pyöritä jähmettyneestä tryffelimassasta lusikan avulla palloja lautaselle. Pyörittele tryffelit hasselpähkinä- tai suklaarouheessa tai kaakaojauhossa. Laita tryffelit lautaselle ja hetkeksi jääkaappiin.

Vinkki!

  • Tryffelit säilyvät viileässä noin viikon.
  • Voit tehdä tryffelit myös jostain muusta suklaakarkista.
Kommentoi »