0(0)
Helpot minttu-suklaakonvehdit – tumman suklaakuoren sisältä paljastuu raikasta piparminttua
Vegaaninen
Gluteeniton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Tummat minttu-suklaakonvehdit kuljettavat After Eight -makeisen makuihin. Valmista helpot karkit joulupöydän jälkiruoaksi tai pukinkonttiin!
Julkaistu 14.12.2022
Meillä kotona
Reseptin ainekset
n. 20 kpl
6 1/2 dltomusokeria
3 rkllämmintä vettä
1 tlkookosöljyä
n. 2 tlpiparminttuaromia
2 rklglukoosisiirappia
Kuorrute
300 gtummaa suklaata

Minttu-suklaakonvehdit – ohje:

  1. Mittaa tomusokeri siivilän läpi isoon kulhoon.
  2. Sekoita pienessä kulhossa lämmin vesi, kookosöljy, piparminttuaromi ja glukoosisiirappi.
  3. Lisää piparminttuseosta tomusokerin sekaan hiljalleen vatkaimella vatkaten. Kun seos on rakeista ja kiinteää muotoiltavaksi, voit lopettaa vatkauksen. Lisää tarvittaessa joko tomusokeria tai vettä napakan koostumuksen saamiseksi. Massan tulisi olla helposti muotoiltavaa, ei liian pehmeää eikä halkeilevaa.
  4. Pyörittele massasta noin 20 palloa leivinpaperin päälle vuokaan. Litistä pallot kiekoiksi. Laita vuoka pakastimeen 30 minuutiksi.
  5. Sulata suklaa. Voit temperoida suklaan halutessasi kiillon ja kestävyyden parantamiseksi, mutta se ei ole välttämätöntä.
  6. Kasta kiekot suklaaseen haarukan avulla. Laske kiekko leivinpaperille ja tee haarukalla kuvio pintaan.
  7. Laita konvehdit kelmulla vuorattuun vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa. Minttu-suklaakonvehdit säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Vinkki!

Suklaaseen dippaamisessa kannattaa olla nopea ja malttaa jähmettää minttukiekot kunnolla, jotta lopputuloksesta tulee siisti.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.