5(8)
Lumikarpalot
Gluteeniton
Maidoton
30 min
Joulun helpoimmat karkit valmistuvat karpaloista ja tomusokerista. Nostalgiset lumikarpalot sopivat sellaisenaan napsittaviksi, jälkiruokien ja kakkujen koristeiksi.
Julkaistu 13.12.2016
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
2 dlkarpaloita (pakaste)
1 kplvalkuaista
2 dltomusokeria

Lumikarpalot – ohje:

Sulata karpalot niin, että ne ovat vielä aavistuksen kohmeisia sisältä. 

Erottele valkuainen lasiin ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla.

Mittaa 1/2 dl tomusokeria erilliseen kulhoon.

Pudottele karpaloita muutama kerrallaan valkuaiseen. Nosta sieltä yksi kerrallaan kahden haarukan avulla tomusokeriin. Pyörittele karpaloa tomusokerissa haarukan kärjillä, kunnes marja muistuttaa pientä lumipalloa. Nosta se lautaselle kuivumaan. Tee näin kaikille karpaloille ja lisää tomusokeria kulhoon tarpeen mukaan.

Jos mehu pyrkii vielä tomusokerikerroksen läpi, pyörittele karpalot vielä ennen tarjoilua tomusokerissa.

Lumikarpalot säilyvät huoneenlämmössä viikon verran.  

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.