Maku

Lumikarpalot

30 min
GL
MA
5
1

Joulun helpoimmat karkit valmistuvat karpaloista ja tomusokerista. Nostalgiset lumikarpalot sopivat sellaisenaan napsittaviksi, jälkiruokien ja kakkujen koristeiksi.
Tulosta
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (10 annosta)

  • 2 dlkarpaloita (pakaste)
  • 1 kplvalkuaista
  • 2 dltomusokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Sulata karpalot niin, että ne ovat vielä aavistuksen kohmeisia sisältä. 

Erottele valkuainen lasiin ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla.

Mittaa 1/2 dl tomusokeria erilliseen kulhoon.

Pudottele karpaloita muutama kerrallaan valkuaiseen. Nosta sieltä yksi kerrallaan kahden haarukan avulla tomusokeriin. Pyörittele karpaloa tomusokerissa haarukan kärjillä, kunnes marja muistuttaa pientä lumipalloa. Nosta se lautaselle kuivumaan. Tee näin kaikille karpaloille ja lisää tomusokeria kulhoon tarpeen mukaan.

Jos mehu pyrkii vielä tomusokerikerroksen läpi, pyörittele karpalot vielä ennen tarjoilua tomusokerissa.

Lumikarpalot säilyvät huoneenlämmössä viikon verran.  

MITÄ PIDIT?
5