4(5)
Piparipallot saavat lumipeitteen valkosuklaasta ja kookoksesta – herkuissa maistuu myös Daim-suklaa
1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
Piparipallojen täyte sekoitetaan tuorejuustosta, Daim-patukoista ja tietenkin piparkakuista. Valkosuklaa-kookoskuorrute saa herkkupalat muistuttamaan suloisesti lumipalloja. Mikä ihana idea vaikka lahjaksi!
Julkaistu 28.11.2022
Kotivinkki
Reseptin ainekset 12 kpl
200 gpiparkakkuja
2Daim-patukkaa (à 56 g)
1 dlmantelirouhetta
100 gvanilja- tai appelsiinituorejuustoa
Kuorrutus
200 gvalkosuklaata
2 dlkookoshiutaleita

Piparipallot – ohje:

  1. Jauha piparkakut ja suklaapatukat muruiksi esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä.
  2. Lisää mantelirouhe ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.
  3. Pyörittele keksimassasta pyöreitä palloja (Ø 4 cm) lautaselle. Pane pallot jääkaappiin kovettumaan tunniksi.
  4. Paloittele suklaa pieneen kulhoon ja sulata se mikrossa. Pane kookoshiutaleita toiseen kulhoon.
  5. Upota pallot ensin suklaaseen ja pyörittele sitten kookoshiutaleissa. Anna piparipallojen kovettua vielä hetki jääkaapissa.

Vinkki!

Kokeile myös vaihtaa valkosuklaa tummaan tai maitosuklaaseen ja kieritellä piparipallot manteli- tai hasselpähkinärouheessa.

Kommentoi »