Itse tehty toffee viimeistellään suolahippusin – tätä koukuttavaa herkkua on lähes mahdotonta vastustaa
2 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
1 h Itse tehty toffee on paitsi ällistyttävän hyvää, myös helppoa valmistaa. Purkillinen suussa sulavia namusia sopii täydellisesti ruokalahjaksi – elleivät ne ehdi kadota parempiin suihin sitä ennen!
GL
KA
MU
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.11.2021

Itse tehty toffee viimeistellään suolahippusin – tätä koukuttavaa herkkua on lähes mahdotonta vastustaa
Reseptin ainekset (noin 30 kpl)
- 5 dlkuohukermaa
- 2 dlsokeria
- 1–2kanelitankoa
- ¾ dl tummaa siirappia
Pinnalle
- sormisuolaa
Itse tehty toffee valmistuu näin:
- Laita kanelitangot kokonaisina paksupohjaiseen kattilaan. Kaada joukkoon kerma, sokeri ja siirappi.
- Kiehauta seos sekoitellen. Keitä, kunnes toffeemassa on mittarin mukaan 120 asteen lämpöistä. Keittoaika on 30–45 minuuttia. Alussa seos kuohuu runsaasti mutta loppuvaiheessa porisee tasaisesti. Valmis toffee on kiiltävää ja paksuhkoa.
- Poista kanelitangot pihdeillä. Kaada massa leivinpaperille vuokaan ja anna jäähtyä hetki.
- Ripottele pinnalle sormisuolaa. Anna jähmettyä kylmässä noin tunti.
- Leikkaa toffeelevy pieniksi paloiksi.
Vinkki!
Tuore rosmariini sopii mainiosti toffeen maustajaksi. Lisää halutessasi puoli ruukullista rosmariinin oksia kattilaan ja poista ne yhdessä kanelitankojen kanssa.

Joulukarkit valmistuvat helposti myös kotikeittiössä – herkuttele namusilla itse tai anna lahjaksi rakkaimmillesi!

Toffee on vastustamaton brittiherkku – katso ohje suussa sulaviin karkkeihin
Meillä kotona

Hopeatoffeepalat
Maku

Kermakaramellit
Maku

Heitetäänkö noppaa? Herkkunopat ovat joulun lystikkäin lahja tai tarjottava – vaniljafudge ja salmiakkinen suklaatoffee sulavat suuhun
Meillä kotona

Helpot suklaatryffelit – nämä joulukarkit viedään käsistä!
Meillä kotona

Marmeladikarkit – valmista itse joulun suosikkimakeiset, joita tekee mieli napsia yksi jos toinenkin!
Meillä kotona