Itse tehty toffee viimeistellään suolahippusin – tätä koukuttavaa herkkua on lähes mahdotonta vastustaa
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
2 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 1 h
Itse tehty toffee on paitsi ällistyttävän hyvää, myös helppoa valmistaa. Purkillinen suussa sulavia namusia sopii täydellisesti ruokalahjaksi – elleivät ne ehdi kadota parempiin suihin sitä ennen!
Laita kanelitangot kokonaisina paksupohjaiseen kattilaan. Kaada joukkoon kerma, sokeri ja siirappi.
Kiehauta seos sekoitellen. Keitä, kunnes toffeemassa on mittarin mukaan 120 asteen lämpöistä. Keittoaika on 30–45 minuuttia. Alussa seos kuohuu runsaasti mutta loppuvaiheessa porisee tasaisesti. Valmis toffee on kiiltävää ja paksuhkoa.
Poista kanelitangot pihdeillä. Kaada massa leivinpaperille vuokaan ja anna jäähtyä hetki.
Ripottele pinnalle sormisuolaa. Anna jähmettyä kylmässä noin tunti.
Leikkaa toffeelevy pieniksi paloiksi.
Vinkki!
Tuore rosmariini sopii mainiosti toffeen maustajaksi. Lisää halutessasi puoli ruukullista rosmariinin oksia kattilaan ja poista ne yhdessä kanelitankojen kanssa.