Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Helpota joulukiireitä

Pakasta joulu valmiiksi! Nämä jouluruoat voi tehdä pakastimeen odottamaan juhlaa – katso 5 vinkkiä

Joululaatikot ja monet muut jouluruoat voi valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen. Näin voit jakaa jouluruoanlaiton useammalle viikolle eikä joulun alla tule kiire. Kokosimme vinkit!

14.11.2024

1. Muista pakastamisen perusjutut

Pakastin on hyvä apuri, kun jouluksi on paljon ruokaa laitettavaksi. Pidä mielessä, kun pakastat:

  • Pakasta aina tuoretta. Parhaan lopputuloksen saat, kun pakastat ruoan tuoreeltaan heti sen jäähdyttyä.
  • Pakkaa tiiviisti ja merkitse selkeästi, mitä pakkauksessa on ja milloin se on pakastettu.
  • Sulata hitaasti, mieluiten jääkaapissa esimerkiksi yön yli.

2. Joululaatikoiden pakastus – valmiina vai ennen paistoa?

Joululaatikoiden valmistus on työlästä kuorimisineen, keittämisineen ja soseuttamisineen. Onneksi ne voi mainiosti tehdä valmiiksi pakastimeen! Porkkanalaatikko, lanttulaatikko ja muut juureslaatikot eivät kärsi pakastamisesta. Ne voi joko kypsentää valmiiksi tai pakastaa ennen paistoa. Sulata jääkapissa ja viimeistele korppujauhoilla ja voinokareilla vasta sulatuksen jälkeen. Paista uunissa laatikkoon kaunis pinta ennen tarjoilua.

Perunalaatikko sen sijaan kannattaa pakastaa jo ennen paistoa. Sen voi tehdä paistoa vaille valmiiksi pakkaseen ja laittaa vaikka jäisenä uuniin. Jäisen laatikon paistoon menee noin kolme tuntia 150-asteisessa uunissa.

3. Saaristolaisleipää, joulukakkuja ja sahramipullaa – pakastajan unelma!

Leivonnaiset kestävät hyvin pakastusta. Tee pakkaseen valmiiksi esimerkiksi saaristolaisleivät, joululimppu tai mausteinen joululeipä. Jos jouluna pöytään istuu pienempi porukka, voit pakastaa leivät myös puolikkaina tai neljäsosina. Näin leipä pysyy tuoreena, kun menekki ei ole kova.

Jouluiset pullat, kuten sahramipullat, kannattaa pakastaa sen kokoisissa erissä kuin ne tarjotaan kahvipöydässä, sillä pulla on parhaimmillaan tuoreena. Juhlapöydän kahvikakut, kuten mausteinen joulukakku tai ihannekakku, kestävät myös hyvin pakastusta.

4. Helpota piparitalkoita tekemällä taikina hyvissä ajoin pakastimeen

Jos tahdot nostattaa joulutunnelmaa piparitalkoilla, mutta joulunalusaika on hektistä, tee taikina valmiiksi pakkaseen. Kotitekoisen piparitaikinan ja itse tehdyn vegaanisen piparitaikinan voi nimittäin hyvin pakastaa. Myös muut keksitaikinat sopivat hyvin pakastettaviksi. Kokeile esimerkiksi ihania kanelikeksejä!

5. Kylmäävä päätös jouluaterialle – monet joulujälkiruoista voi pakastaa

Myös joulupöydän jälkiruoan voi tehdä valmiiksi pakkaseen, kun valitset jäädykkeen, jäätelön tai sorbetin aterian päätökseksi. Näyttävä jäädyke on helppo tehdä jouluisissa mauissa. Kokeile esimerkiksi glögijäädykettä tai piparijäädykettä.

Myös jäätelön voi tehdä jouluisasti. Joulupöytään sopii vaikkapa taatelijäätelö tai laku-piparijäätelö. Ihana aterian päätös on myös glögisorbetti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt