Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
suupala taivasta

Jumalaiset kanelipikkuleivät – kun elämä antaa kanelia, tee herkullisen murenevia pikkuleipiä!

1 h 40 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 50 min

Nämä pienet ja herkulliset pikkuleivät vaativat murenevaisen taikinan vuoksi leipojalta hiukan viitseliäisyyttä, mutta maku palkitsee vaivan. Taikinasta painellaan pikkuleipiä piparimuoteilla, ja nämä kaneliset herkut sopivatkin hyvin myös jouluun.

7.11.2024
Reseptin ainekset
70 kpl
200 g
voita
1¼ dl
sokeria
3½ dl (245 g)
vehnäjauhoja
1 ps (62 g)
vaniljakastikejauhetta (esim. Pirkka)
Pinnalle
2 rkl
sokeria
2 tl
kanelia

Jumalaiset kanelipikkuleivät – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikinaksi.
  2. Taputtele taikina paksuksi levyksi ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  3. Kauli taikinasta noin 4 mm:n paksuinen levy, ja painele siitä pienillä piparimuoteilla pikkuleipiä.
  4. Sekoita sokeri ja kaneli matalalla lautasella. Paina jokaisen pikkuleivän toinen puoli seokseen. Jos tämä on hankalaa, niin kaneli-sokeriseoksen voi myös ripotella pikkuleipien pinnalle, kun olet nostanut ne leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

Vinkit!

  • Munaton taikina on murenevaista, joten pehmitä sitä hiukan käsissä ennen kaulimista. Voit lisätä taikinaan myös 1–2 rkl kermaa, joka parantaa käsiteltävyyttä.
  • Käytä kaulintavaiheessa jauhoja vain sen verran, että taikina ei tartu pöytään tai kaulimeen. Vältä liian jauhojen käyttöä.
  • Käytä pieniä muotteja ja nosta pikkuleivät pöytäpinnalta ohuella metallilastalla, jonka voit kastaa jauhoihin tarttumisen estämiseksi.
  • Taikinaa on myös turha yrittää kaulia hyvin ohueksi. Parempi on jättää se reilusti noin 4 mm paksuiseksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt